Lisbeth Dahl, ljuvligt!

img_8160 (MMS)

Lisbeth Dahl, ljuvligt!


Interiör

Sitter som vanligt och drömmer mig bort till Solna och min pärla. Planerar fram och tillbaka hur jag ska inreda för att få det precis så fint som jag vill ha det.

Det jobbiga är bara att jag varit där alldeles för lite, så min bild om hur den ser ut är lite suddig. Hur långa är väggarna egentligen? Hur mycket utrymme har jag?

Tänk om det kunde se ut såhär. Vackert!








I'm on the front line,  don't worry I'll b...

img_5907 (MMS)

I'm on the front line,  don't worry I'll be fine, the story is just beginning. I say goodbye to my weakness. So long to the regret.  Now I know that I'm alive!


Det första som sker på jobbet är ett paket...

img_1967 (MMS)

Det första som sker på jobbet är ett paket adresserat till mig från Sälen kommer helt oanmält. I paketet ligger det CHOKLAD! Martin är världen bästa, så enkelt är det bara! :D hur kan min dag bli annat än bra efter en sådan fantastisk start?!


Hökarängen!

Idag var jag ute och åkte skidor. HAHA! Ja.. det gick ju. Som vanligt kom jag ju ner, men på mer eller mindre smidiagre sätt. Man skulle kunna tro att Sällskapsresan handlar om mig!

Det började med att jag snubblar till i liften halvvägs upp i backen. Trodde jag skulle ramla men jag lyckades rädda fallet på ett smidigt sätt, trodde jag...
Detta gör att ena skidstaven glider ur min hand och jag fumlar med mina stickade tumvantar och försöka rädda situationen. Jag återfår balansen men ser att staven faller till marken. Jag lutar mig ner för att försöka nå den, men liften åkte ju såklart vidare.
Jag tänkte att jag sträcker mig lite mer efter min stav.
Men knappliften glider mellan mina knän och snart hänger jag med ena handen i ett stadigt grepp runt liftpinnen, hela jag släpas halvt liggandes på marken efter liften och samtidigt stäcker mig bakåt och försöker ivrigt att nå staven som jag bara åker längre och längre ifrån...


Jag inser sakta hur lönlösa mina försöka är. Lika bra ett ge upp. Så mitt i ingenstans får jag släppa liften och hämta staven. Men tro inte att det var lika lätt som det låter! Tänk nu på att jag inte alls kan åka skidor. Så i samma ögonblick som jag släpper liftpinnen får jag bakåt-lut och jag glider bakåt! I ren panik sliter jag mig av skidorna och slänger mig raklång på backen!
Jag fick helt enkelt pulsa ner och hämta staven som var flera meter bakom mig.
BackOnTrack tänkte jag och ser i samma ögonblick att liftarna hänger ca 2 meter ovanför mitt huvud. (Ni vet ju säkert redan om ingen åker i liften åker dom ju mycket högre än om någon sitter på dem) Så... Hur fan gör jag nu då!?

Jaaaa.. det slutade med att jag tog skidorna under armen och pulsade i mina pjäxor i snön genom skogen bort till backen. Snön gick upp till knäna på mig. GUD DEN SOM SÅG MIG!

Väl i backen kände jag mig riktigt duktig och vågade ge mig ut i lite tuffare områden. Jag åker ju sakta, sakta och plogar mig igenom varje sväng.
Plötsligt hör jag nåt som närmar sig i en väldigt fart. Låter som en hel elefanthjord kommer mot mig. Jag vänder mig om och där kommer ett helt gäng skidåkare som bara flyger ner för backen. Säkert 15-20 pers!
Hörde hur Sällskapsresan-snowroller-låten spelades någonstans i mitt bakhuvud.
Jag tänkte: Nu kommer Hökarängen!!! Och jag får lite panik.
Och precis som i filmen swishar dem förbi mig i en väldans fart och jag tappar kontrollen och ramlar, glider ner på röven ett par meter i backen och lyckas tillslut få stopp på fallet med hjälp av skidorna som bara sprutar upp snö på mig...
HEJ STIG HELMER!


Ja, men förutom detta gick det riktigt bra! HAHA!



Inredning

Sitter och läser bloggar om inredning. Planerar dagligen för hur jag ska möblera min lilla 1a i Huvudsta.

Ja, såklart jag har möbler i den nu. Men det mycket har jag bara ställt där som en provisorisk lösning. Jag har ju trotts allt bara bott där i två veckor. Och på dem två veckorna hann jag med att besöka Lindesberg, Örebro, Karlstad och Uppsala plus att jag nu bor i Åre. Så kort och gott, inte allt för mycket tid som har spenderats hemma.

Hittills har jag med mina föräldrars hjälp köpt mig en ny TV (jag bor ju trots allt 10 mil från närmsta butik). En 42" LCD som gör sig sååå himla bra där.
Till den har jag också köpt (eller ja snart, på lördag blir den min) en TV bänk. Såklart är den vit, som allt annat i lägenheten.



Idag har mamma också hjälpt mig att köpa nya fräsha stolsöverdrag. Gissa vilken färg?




Nästa steg är ett nytt soffbord. Började att titta på ett vitt, haha suprice! Men nu i efterhand har jag börjat fundera på om jag ska bryta av med lite silver? Vill ju behålla shabby chic stilen och den lite lantiga. Men jag tänker mig ett brickbord. Alltså inget stort maffigt och modernt. Utan ett enkelt runt brickbord.
Har ju trots allt en mörkgrå soffa?

Svårt svårt svårt! Vad tror ni? Hjälp mig!





Leeeeeeeeeeedig!

Jepp, idag är jag ledig och jag har inte gjort ett JOTA! Skönt!

Nu ska jag laga till lite matlådor, dra ner på byn och införskaffa lite välbehövligt och sedan ska jag på step.
Fullt upp, men det är så jag vill ha det!

Hoppas att min paket från HM kommer också. För då ska jag ta ut min nya byxdress på Bygget ikväll. Skulle vara så jävla snygg!



Iphone skydd

Jag drömde för några nätter sedan om ett nytt fordal till min iPhone, det var så jävla snyggt! SÅ nu har jag suttit hela kvällen och letat efter ett som ser ut som det i drömmen. Här är det närmsta jag har kommit. Men visst fan är det snyggt?!

Det bästa  av allt är att det kommer matcha min plånbok så vansinnigt bra! Hihiii! Vet att dom har haft likadana datorfordal på Gina förut också. Ska ringa till Örebro butiken och se om dom har några kvar, isf ska jag skicka in någon och köpa ett sånt. Eller om det finns i Östersund? Ja, någonstans ska jag nog få tag på ett :)



Idag har jag förövrigt åkt skidor på förmiddagen. HAHA! Jävlar va dåligt det gick idag! Drog på arslet typ, 15 gånger kanske? Slutade med att Mickan fick ploga ner för backen med mig bakom sig. Kramphåll henne om midjan och vrålade som en treåring.
Vi åkte vidare till barnbacken och där kände jag mig mycket tryggare. Lite läskigt var det ju förstås men då kunde jag ju ta mig ner på egen hand i alla fall.



ikväll var det dessutom kvällsåkning i Duved. Vi var ett helt gäng där, typ 8 pers om jag minns rätt.
Jag kände att det var lite för mycket skidåkning för mig på en dag så jag gjorde i ordning en termos med varm choklad och bjöd mina tappra åkare på.

Imorgon är jag ledig så då ska jag hälsa på alla och sedan är det kalas på kvällen och utgång på Bygget. Det är ju onsdag och då har Telia VIPen där. Grymt!

Fullt upp i helgen.

Ujujuj, i helgen har jag verkligen haft det fullt upp. Och jävligt kul såhär i efterhand.

Torsdag: Middag med gänget på Dahlboms. Åt som sagt en burgare och den var... helt okej. Inte supergod som jag vet att min bror Mårtens burgare är. Inte ens i närheten faktiskt. Men klart bättre än McDonalds.

Fredag:
Middag med helt nya kollegor från eventet som är nu under Skiweek och vi pepptalkade lite innan studentveckorna drar igång med buller och brak. Åt syrrans favorit Hurricane Sandwish och ja, den var helt fantastisk. Fattar inte att man alltid blir så mätt på Broken, har aldrig kunnat äta upp en helt tallrik mat. Ändå brukar jag inte vara den som ger sig i första taget.

Lördag:
Tacokväll med trevligt sällskap hemma hos oss. Emma och Rickard var på besök. Vi satt och snackade massa strunt till klockan slog midnatt och då tog vi en taxi till Werséns.
Emma åkte vidare hem eftersom hon skulle jobba.

Men vi som var lediga drog ut. Werséns var galet, dansgolvet var det HELT INSANE! Kändes som att jag kollade på "Mitt i naturen". Det var ju rena parningsdansen! HAHA, hade nästan träningsvärk i magen efter allt skratt. Vem fan behöver TV? (och nej, det var inte jag som dansade)

Söndag:
Vaknade och var sjukt opepp på dagen. Men vi kl 3 ringde killarna och sa åt mig att göra mig i ordning och då var det bara att klä på sig. Drog ner till Bygget på afterski. Gud vad glad jag är at jag följde med!

Telia har abonnerat ett helt dansgolv på Bygget där ALLT går i rosa och i taket händer underkläder från Frank Dandy som vi samarbetar med. Personalen går runt i tigerrandiga långkallingar och supertajta linnen, så snygga! Och vi har vår alldeles egna DJ Danne. Även han i snygga tigerfärgare kallingar, endast!

Senare på kvällen blev det middag och Kick-Off för Skiweek. Middagen var bokad på Supper och som vanligt var maten så VANSINNIGT SJUKT JÄVLA GOD!
Hur mätt jag än är så går det baske mig inte att sluta. En ny favorit var köttet som kokat i 7-8 timmar tillsammans med öl och choklad. Det åt man tillsammans med nachos och creme fraishe. Lovely!
Och deras rostade minipotatisar och kryddiga bea ska vi inte ens tala om.... MUMS!

Efter maten brände vi kalorierna på Bygget igen där DJ Danne fortfarande spelade och det var verkligen FULLT på dansgolvet. Kändes som att vara utomland. Både för att det var 40 grader varmt där inne, men dessutom stod alla på borden/sofforna och dansade som aldrig förr. KUL! Det gillar vi!

Glad i hågen kom vi hem och fick för oss att tvätta? Japp, sagt och gjort. Mitt i natten smyger vi ner i tvättstugan och tvättar alltifrån sängkläder till soffklädseln. Bra att man är så ordningsam.



Hittade en gammal bild från 2008. Har ju nästan samma frisyr igen. Same same.. :)

Jag är fantastiskt glad över mig själv. Ja...

Jag är fantastiskt glad över mig själv. Jag är glad att jag tagit mig hit. Jag är glad att jag har ett hem, ett eget hem. Jag är inte lika glad över lånet, men so what. Jag är glad att jag har fantastiska vänner, en underbar pojkvän och en familj jag kan offra alla mina tänder, tår, fingrar och öron för. Jag är glad att jag är modig. Jag är glad att jag gör saker i livet och att jag satsar. Jag är glad att jag har mycket jag vill göra, och ännu gladare för att jag kommer genomföra allt jag vill. Jag är glad att jag är smart. Jag är glad att jag är ung. Jag är glad att jag vågar chansa. Kalla mig ego om du vill men... Jag är glad att jag är jag!


Charlie har lagt vantarna på en iPhone. :)

img_1818 (MMS)

Charlie har lagt vantarna på en iPhone. :)


Dahlboms

Yes, nu ska jag snart dra till Dahlboms på lite middag med kollergor. Mysigt!
Tror jag ska testa på deras burgare idag? Har hört att deras ska vara bättre än Brokens till och med, värt att testa!

Idag jobbade jag förresten i Glashuset och då kom David Hellenius in och småpratade lite med mig, hah! Coolt!


Och förresten, jag har hittat min kamera. Den låg i jackfickan. Sa jag att jag är virrig eller?
Så vid ett senare tillfälle tänkte jag faktiskt lägga upp en filmsnutt från Johnossi så ni kan sjunga med där hemma, bra va? :)


Sex and the City

Har precis kollat på det första avsnittet av Sex and the City. Fan va bra det är! Det är så... mig! Skor, karriär, fest och storstad. Eller ja, säg vilken tjej som inte hade passat in i den beskrivningen? Whatevva, bra är det!

Känner redan efter första avsnittet att det kommer vara värt att köpa säsong 2 med. Ritkigt kul att ha, dessutom är ju boxarna så fina att man kan ha dem som prydnad :)

Tänk om jag kunde ha tillgång till deras garderober, oh lord jag hade gått bananas! Heels och klänningar och väskor och make up. Drömsenario?




Kameran

Jag börjar ge upp hoppet om var min kamera kan befinna sig. Kollade på jobbet, den fanns inte. Kollade i bilen, den fanns inte. Nu finns det bara ett enda ställe kvar att leta och det är i glashuset. Men det tror jag knappast. Ser ingen anledning till att lägga den där? FAN VAD ARG JAG BLIR PÅ MIG SJÄLV!!!

Puh, jag är matt och trött och slut. Ikväll ska vi laga middag och hocka upp med Emma. Sedan kanske vi drar ner till Werséns för Petter är DJ där ikväll. Kanske vore kul? Inte alls pepp egentligen men vad gör man inte.

Idag går tankarna till Sthlm och min lilla 1a, jag saknar den. Jag vill vara där. Jag vill ha storstad.

Pampas marina, 5 min från mig. Där ska jag äta många glassar i sommar!

Mmm, en ledig dag och jag har det så sjukt...

img_0443 (MMS)

Mmm, en ledig dag och jag har det så sjukt bra! Har gått igenom hela byns butiker. Hittade mycket fint som jag ska fundera en stund på om jag behöver. Nu sitter jag på Banhof Café och dricker varm choklad och väntar på min varma macka med mozzarella. Det här var precis vad jag behövde!


Glömsk!

Om jag inte hade varit så slarvig, glömsk och förvirrad så hade det varit ett grymt bra inlägg om torsdagskvällen då jag var på Johnossi. Men nu har jag lagt min kamera någonstans där jag inte vet. KLANT!
Råkade få med den till jobbet igår, sedan minns jag inget mer om kameran?

Ska dit och leta idag fast att jag är ledig. Men att inte veta var den är ger mig ångest och magont.

Annars ska jag mysa med Wilda idag, sötnosen. Gud jag kommer vilja ha hund efter den här säsongen! Titta så  söt hon är, och helt tyst! Inte så mycket som ett pip kommer från henne. Nu ligger hon bredvid mig i soffan och vilar. (fel, nu satte hon sig på min mage.)


2010, I will remember you.

Ja, 2010 har gått och 2011 är redan här. Vad hände?
Men ja, jag kan kortfattat säga att det har varit det mest händelserika året någonsin.
Här kommer en kort sammanfattning och godbitarna från det gångna året.



För det första var det jävligt kallt och jävligt mycket snö. Så Nellie hjälpte till att skotta innan dem åkte tillbaka till Norge. I bakgrunden ser vi bilen som stod där hela vinten, död som en sten!






Var på en sjukt rolig kryssning till Riga med världens bästa tjejer.





Hann med ett par utgångar såklart!








Jag åkte till Thailand med mitt hjärta




I Thailand träffade vi grabbarna grus och vi partajade ordentligt i Patong.



Och Sammy tatuerade sig :)



Jag tog mitt förnuft till fånga och återgick till brunett. Och när försommarn kom blev det ett par besök på uteserveringarna med vin och god mat.







Jag jobbade på Arlanda&Bromma flygplats och trivdes vansinnigt bra i Stockholm.






Jag stannade kvar lite längre i storstan och för ett kärt återseende med fina vänner.



När jag kom hem igen saknade jag spänning så Micke tog med mig ut på äventyr. Målet var Karlstad, vi kom till Karlskoga. Vad gör väl det?! Där var det skolavslutning med konsert. Mysigt var det iaf.



Midsommar i västerås med Lego som husvärd. Och vilket väder!
Det bjöds på fantastiskt god silltårta och roliga lekar. Men bäst av allt var att kvällen fick ett lyckligt slut






Sedan var det ÄNTLIGEN dags, PEACE&LOVE fyfan! Årets bästa vecka! Vädret var på topp och ingenting hade kunnat vara bättre. Jo, jag hade kunnat se hela Kent konserten...








Veckan efter var det rehab vecka på båten, så himelskt skönt! P1 och bridgeblandning i skärgården kan vara det bästa! Värdet var fortfarande awesome. Jag prickade in mina semesterveckor så fantastiskt bra.




Jag efter att ha varit så mycket i Sthlm lovade jag mig själv att dit ska jag flytta en vacker dag.


Sedan åkte tjejgänget till Kos. Behöver jag säga mer?






Sedan hann jag inte mer än komma hem innan jag fick nytt jobb i en ny stad. Och inte vilken stad som helst, STOCKHOLM som jag precis lovat att jag skulle bo någon gång i mitt liv. Ödet?


Men att hitta boende var ingen dans på rosor. Många käppar i hjulen. Här är det roligaste:



Jag besökte hur många lägenheter som helst. Även hus, rum, utbyggnader... You name it!


Men slutligen fick jag tag på min pärla, min fina lilla lägenhet





Men där blev jag inte långvarig. Ännu en gång den här hösten fick jag nytt jobb. Den här gången i Åre, hur roligt är inte det då? Man lever bara en gång!




Petter var här, och han verkade jävligt glad för att vara i Åre. Men vem är inte det? ;)




Slutligen årets slut och nyårsafton.
Det började ganska städat med 3 rätters middag och skumpa...




.. för att sedan spåra ut fullständigt.




Ja, vad ska jag säga? Vilket vansinnigt bra år jag har haft! Tack till er alla fina människor som har varit med mig. NI är BÄST!

Nu ser vi till att göra 2011 precis lika bra - om inte bättre!









RSS 2.0