Första examen

Hej allihop!
Om 45 minuter ska jag ha mina första examen här på guideskolan. Jag ska hålla ett transfertal, ni vet när man håller ett tal på bussen påväg till eller från flyplatsen. Jag ska prata i 5 minuter, pratar jag mer eller mindre är det inte okej, pratar jag ex 5,5 minuter så är jag kuggad.
Jag får absolut inte ha klocka eller mobil, dessa samlar de in. Om jag har stödord får jag ett sträck i betyg. Så här gäller det att komma ihåg allt i huvudet. Om jag nu skulle glömma nån del så blir jag inte heller godkänd så det är höga krav minst sagt.

Har dessutom dragit på min en förkylning så jag hoppas att jag kan klara mig utan hostattack i bussen.

Igår så hade vi ett testomgång när vi fick testa och prata på buss, det gick ganska bra, fast då hade jag iofs stödord men, det är ju bara hoppas på att det går bra. Det värsta är ju bara att man inte får vet om jag har ankomst eller avresa, det får jag reda på 3 sek innan jag ska köra...
Betyget kommer jag att få tidigast imorgon.


Igår eftermiddag lurade dom ut oss på utflykt. Vi hamnade på en hinderbana som var 8 meter upp i luften. Alla tyckte att det var skitcoolt förutom jag som stod och skakade på marken neranför. Det är INTE min grej...


Det var några elever som anordnade en charter-kväll.. Så här är vi, ett gäng glada turister!




Kvällen efter var det dags för mig och mitt gäng att uppträda. Jag var, som ni ser, utklädd till man. Vi gjorde en cabaré där jag och tre andra bland annat skulle sjung "she loves you yeah yeah yeah". Men vi glömde texten och skämde ut oss totalt! Men roligt var de! ;D


Mer bilder kommer sen, nu är det dags för lektion!

Bilder

Tack gode gud för internet!
Nu kan jag ju äntligen visa er hur mitt granna liv i Lloret de mar ser ut :)
Se och avundas ;)


Mingelparty och giftermål hos Elivs ;)



Arlanda familjen :)


Levande statyer i Barcelona



600 grader


600 grader

Jag har gjort nåt så jävla fränt!
I fredas spenderade jag min kväll på ett HELT nytt sätt.

Klassen samlades kl 20.30 i huvudlokalen. In kommer danske Palle och berättar att om 20 minuter står det en buss utanför hotellet. Den kommer att ta oss ut i till en plats 5 minuter här i från.
Vi går på bussen och hamnar på ett kalhygge nära Waterland. När vi tittar ut genom fönstret ser vi en stor lägereld. Vi går av bussen och kollar närmare. Kring lägerelden befinner sig 3 människor. Det tar upp den glödande kolen från elden, lägger de på en 5 meter lång gång.
På den röda glödande kolen på 600 grader ska vi gå.
Pirrigt kan man lugnt säga att det var, men när jag väl kom fram var jag så redo att jag bara traskade iväg, barfota över den glödheta kolen. ASTUFFT!
Kursen heter Jag kan-Jag vill-Jag GÖR! Pepp-kurs kan man kalla det. Har lite coola bilder från kvällen som jag ska dela med mig av senare.

Igårkväll var det Black&White party. Klassen delades in i tvågrupper, en svart och en vit. Kvällen började på baren Colossos där de båda teamen fick träffa sin teamleader, den ena en ängel, den andra en svart hemskt läskig sak (båda välkända instruktörer). Vi fick delta i tävligar och heja fram vårat lag. Jag var svart. Och efter kvällens tävlingar stod vi som det vinnande laget. Under kvällen besöktes 4 barer med våra instruktörer i spetsen. En rolig och minnesvärd kväll :)

Det enda problemet här är att jag är konstant trött. Man hinner liksom aldrig sova ut. Maten smakar helt seriöst skit och intruktörerna snackar danska. Dessutom tycker dom att det är viktigt att vi ska lära oss desamma så nu tvingar de oss att snacka dansk också.
Idag till exempel fick vi i uppgift att göra ett skådespel där vi var tvunga att snacka danska inför hela klassen. Min danska är förövrigt inte av högsta kvalitet....

Men nu har jag internet som funkar, ÄNTLIGEN! Så nu kan ni räkna med en del uppdateringar från mitt håll :)

Hola Barcelona

Framme!
Resan gick bra, traffade alla mina medresenarer pa planet till Munchen. Vi blev alla bra vanner och umgas mest som alltid.
Kursen ar hard! Langa dagar som borjar 9 och slutar 22. Forslasningar hela dagen sa det blir ingen sol for min del.
Idag va det utflykt till Barcelona da vi fick besoka lite olika sevardheter som fotbollsstadion for FC Barcelona m.m.

Nu sitter jag med tva av mina arlanda polare pa internet café eftersom internet kranglar pa hotellet. Det finns bara koder till 80 men vi ar 178 elever. Daligt!
Men nu har min rumskompis Kakan fatt tag pa kod sa jag kanske kan dela lite med henne.

Ska snart ut och handla lite vatten och valbehovligt sa jag klarar kvallens lektion. Det handlar om transfer och redan nasta vecka har vi examen i det. Da ska vi sjalva fa sta i bussen och prata, helt utan stodord, samtidigt som man blir bedomd.

Nej horreni vi hors mer sen.
Saknar er sa.
Manga pussar och kramar till familjen och Sammy. Ringer er ikvall!


Effektiv arbetstid

Ojojoj, nu är jag trött. Har gått i 100 knop hela morgonen och förmiddagen.

Jag har tvättat, haft sönder en gammal julgranskula som gick i tusen bitar och hamnade över heeeeela köksgolvet. Sen har jag gjort både frukost och lunch. Och det innan 9.30!

Klockan 10 öppnade jag butiken och innan det såklart in på posten och hämta dagens alla brev. Sen var det bara att fixa alla viktiga arbetsuppgifter. När det viktigaste var klart satte jag igång med Sammys överraskning. (ja, jag fixar privata saker på jobbet, men mina chefer är inte så hårda, hehe!) Hur som helst, Sammys lilla suprice är helt perfekt! Det sägs ju att det bästa man kan få är något man gjort själv. Och det kan man väl lugnt säga att jag gjort i det här fallet. Är dock inte riktigt klar än, men det blir guld!

Sedan kom morfar in på jobbet och pratade bort en stund. Kanske skulle försöka hinna med att fika med dom i eftermiddag? Vi får se.
När lunchen kom gick jag till banken, sen tog jag min lilla bil och brummade hem. Damsög upp glassplittret från kulan, hängde tvätten och åkte vidare till stans enda secondhandbutik. Var ute efter en väska. Snabbshopping kan man säga. Gick in, gick till väskhyllan, hittade en som jag kunde tänka mig, kolla priset, såg det häpndasväckande 28 KR, insåg att det är väldigt billigt för en skinnväska och gick direkt till kassan.  Jag var tillbaka i bilen inom loppet av två minuter.. Slå det ni!

Tillbaka till jobbet och slängde i mig min Salami- och brieostmacka jag gjort imorse. Och nu sitter jag här med en krånglade körkortsskrivarmaskin. Hade nyss ett äldre par här, men maskinen åt upp deras kort. Så jag skickade iväg dom mendans jag fixade maskinen. Bara synd om dom att sitta här och vänta tyckte jag, då kan dom uträtta andra ärenden under tiden. 1 min efter att dom lämnat butiken funkar maskinen igen. Typiskt!
Jag får helt enkelt ge dom lite rabatt för mödan, I'm service-minded you know!

Sen ska jag snygga till i affären, uträtta lite på stan, ut till Gusselby och prova mina byxor som Irfana sytt in. Sen ska jag packa ock åka in till Örebro och sova hos Sammy.
Klockan 08.00 imorgon går mitt tåg mot Stockholm. Ska köra två flugor i en smäll, överraska föräldrarna som inte vet att jag kommer och såklart huvudorsaken, hälsa på lilla Lilly!

Som ni märker har jag fullt upp dagarna i ända såhär i sista stund innan avresa. Men många bollar i luften är lite av min grej!

Catch you later!

Hissa och dizza.

Dagens hissa:
Harembyxan.
Detta mirakulösa plagg ligger mig varmt om hjärtat. Det ÄR snyggt, sjukt snyggt, kanske bland det snyggaste man kan ha? Och så skönt!
Själv gillar jag bruna med gladiatorsandaler och guld. Fab!
Jag har i många år varit lite besatt av dessa pajasbyxor, har ett par gaaaaamla mjukisbyxor som hänger i röven likt harem, och det är det bästa byxor jag vet. Mamma däremot hatar dom högt, fick hon kasta nåt i huset skulle dom förmodligen åka först.
Men mamma och ni som inte inser att pajasbyxan är här för att stanna, det är bara att acceptera. Harembyxan kan komma att ta över världen.


Dagens dizza:
Mardrömmar.
Inatt drömde jag att jag och "skoshopen-Helena" höll på att bli våldtagna av en polack på industriområdet. Nu får ni absolut inte tro att jag har nåt emot polacker, men han bara råkade vara en polack i drömmen. Hur som helst, det var jobbigt, stressigt, skrämmande, våldsamt och blodigt. Han var full och vi slogs allt vi kunde i självförsvar. Men han lyckades resa sig gång på gång hur mycket vi än puckla på han.
Vaknade med hjärtklappning vid 5 snåret och kunde inte somna om.
Natten bjöd endast på 4 timmars sömn och nu bara längtar jag tills klockan slår läggdags så jag får ta igen mina förlorade timmar..

Veckans horoskop


Tvillingarna (21/5 - 20/6)

Alla sociala aktiviteter under veckan ser att bli riktigt lyckade. Du som har en fest inplanerad till helgen kan också glädja dig åt att kärlekslivet kan få en knuff framåt då. Din energi när det gäller arbete och skola är tyvärr inte särskilt hög, synd då du känner att du skulle behöva få gjort en hel del för att kunna slappna av ordentligt.

Syndat lite..

Ibland får man faktiskt lov att synda lite. Att göra nåt lite busigt eller nåt som lockar en in till det förbjudna.
Min synd idag är shopping. Jag skulle ju egentligen bara köpa lite nödvänigt inför resan. Typ dataväska och masara. Men kom så klart hem med lite mer påsar än så.

Bland annat en jättesöt klänning. Vet att Blondinbella har bloggat om den. Dock är hennes gul och min är röd.. Stor skillnad.
Inte för att jag har nåt emot hennes stil, hon klär sig ofta väldigt stiligt. Anyway, en klänning. Och såklart väskan och mascaran som planerat. Men också ett litet paket till Lilly som jag ska hälsa på i veckan. (Har glömt att skriva det, men mosters lilla nykomling har fått det vackra namnet Lilly.) Köpte också en liten överraskning som jag ska knåpa ihop till Sammy. Tänker inte skriva vad utifall han skulle läsa. Men jag tror att han kommer bli glad för det :)

Kvällen blir lugn. Ska nog fortsätta packa lite till. Det tar tid för mig att packa, lägger till ungefär ett plagg om dagen. Sen tröttnar jag.. Hehe, sakta med säkret som man brukar säga!

  
 

Om 168 timmar

alltså om 7 dagar, befinner jag mig i Spanien. Oh my gosh!
Packningen går åt helskotta. Jag hatar verkligen att packa, finns inget värre. Men det börjar faktiskt bli tid att ta sig i kragen och sätta fart. Har i alla fall lyckats bilda en liten hög kläder som ska med. Men sen kommer det stora problemet, skor.
Hade två säkra kort, två par tygskor ett par svarta och ett par vita. Perfa tänkte jag, det är både snyggt och det funkar ju till allt.
Men nu har jag lyckats få skavsår på lilltånarna av BÅDA TVÅ! Fan, jag vill inte gå runt och ha ont i fötterna i värmen. Då har jag så himla mycket annat jag måste koncentrera mig på.
Haha! Vilket i-landproblem.
Nästan pinsamt egentligen. Men när det väl kommer till kritan så är det faktiskt jobbigt.

Hur som helst, middag hos mormor och morfar igår. Mysigt och otroligt gott, som alltid. Systrarna Andersson, som morfar kallar dem, nu har alla nya efternamn, men hur som helst 3 av systrarna var på plats.Med andra ord mormor, Gunvor och Malla. Så var även Lennart, Janne, jag och Sammy. På efterslänten kom även Benita med sällskap.
Påskaftonskvällen blev lugn och skön. Sammy och jag hyrde Patrik 1,5 och käkade påskäggssgodis. På natten var det fyllechaffis som gällde för vår del. Avslutade dagen med nattamat på max och tillbaka hem till lilla Linde igen.

Idag har vi varit på fika hos Sammys mormor med hela familjen Sjöholm. Första gången jag träffade mormor och hon var precis lika gullig som en mormor ska vara. Blev bjuden på finska piroger och tårta. Angånende pirogerna var det en liten Ahaa-upplevelse för min del. Blev nämligen bjuden på det i 9an av en klasskompis som hade bakat dom på hemkunskapen. Hans smakade SKIT rentutsagt. Fick kväljningar och höll på och spy i klassrummet. (Jag har aldrig riktigt lyckats komma över det...) Men mormor Sammys piroger var riktigt goda. Tänk att kockens skills kan ha så stor betydelse :)


Nu kanske jag ska åka in till Sammy igen. Måste ju passa på och umgås så mycket man bara kan nu. Det är ju som sagt bara 168 timmar kvar...

Igår.

Glömde ju berätta om min och Sammy pensionärsdag igår.

Efter att jag börjat dagen med att städa hela huset, diskat och tvättat gjorde jag frukost. Men jag misstänker att jag hade för många eletriska prylar på samtidigt. För plötsligt small det till och allt blev becksvart. En propp gick. Och jag är lite rädd för att byta, tror att jag ska får en stöt, så det är fortfarande svart här. Men Sammy får hjälpa mig sen..

Efter att jag mörklagt huset åkte vi ner på stan. Gick in på ica och köpte bröd och sen gick vi ner till ån och matade ankorna. Det var rikigt rigtkt mysigt. Otipppat, men faktiskt! Sammys idé helt och hållet men en helt okej sysselsättning i solskenet. Ankorna blev glada så man kan se det som dagens goda gärning.

Lite bilder.

Jag matar ankorna


Sammy älskar verkligen djur. Han skulle hellre köra på en människa än en katt.. Det är väl vad man kan kalla en djur-vän.

Mätta men glada ankor


Påsk kameler?

Solen skiner, himlen är klarblå och det är påskafton. Kanonbra dag!

Åkte hem från Sammy för en stund sen. Lyckades faktiskt se både det ena och det andra på vägen. Jag mötte en liten citronfjäril.Det första jag sett i år faktiskt. Så sommrigt! Synd bara att jag höll på att köra på den.. Men som tur var missade jag den precis. Sen såg jag också årets första tussilago! Underbart! Men det sjukaste var nog när jag åkte förbi Coop.
Intill motorvägen stog ett gäng kameler?! 
Antar att det är nån cirus eller nåt i stan. Men lite förvånad blir man allt. Det är ju inte varje dag man kör förbi en kamel vid vägkanten. ;P

Mamma och pappa skickade ett sms igårkväll. Det stog att jag skulle leta efter något i thairummet, (ja vi har ett "thairum". Ett rum fyllt i souvenirer från varje nytt land som besöks så varför det heter just Thai vet jag inte, kanske för att det är familjens stora favorit land?). Hur som helst, jag skulle leta efter något. Det är en liten påsktradition som vi har. Och alltid brukar vi få en ledtråd i form av fågel, fisk eller mittemellan. Det här gången var det fisk.

Så jag rotade i lådor, bland kläder, i bokhyllan men under stolen hittade jag det. Där låg det ett stort påskägg och väntade på mig. Och hela ägget var fyllt med massa gott godis, chips och cola. TACK!
Vilken underbar dag!


Tusen tack mamma och pappa, ni är bäst!

Påsk ägg-xtra!

Haha, fan va roligt. Idag är det bingo och det är inte vilken bingodag som hellst, det är påsk ÄGG-xtra! Haha, ja ni ser rätt. Ägg-xtra. Är det påsk så är det!

Misstänker att de flesta av er som läser inte är rutinerade bingospelare. Så därför tänker jag försöka förklara hur det fungerar lite kort. Bingo har ju säkert alla spelat nångång, typ skolan. Man täcker en rad, två rader, tre rader, fyra rader och slutligen full bricka. (På storbingon är det dock bara tre rader.) Och såklart vinner man pengar på varje rad, men oftast lite mer på fullbricka.
Men idag, så den som får bingo på full bricka för även tur med sig till sin omgivning. Den personen som sitter mittemot vinnaren får nämligen också vinst. I form att en låda ägg! HAHA!

De är ju så gulligt så det är inte sant! Dessvärre har vi inget kylskåp, det har gått sönder. Så stackars Matilda får gå och köpa 10 lådor ägg idag.
Ska också ta hand om en nykomling, Axel. Jag ska lära honom aaaaaallt jag kan, som Baloo hade sagt, och jag kan inte säga det mycket bättre själv.

Vilken kämpe

Idag, eller snarare ikväll har jag kämpat som fan och varit riktigt duktig om jag får säga det själv.
Jag har lagat såååå mkt mat! Insåg att jag jobbar hela långa dagen imorgon. Börjar 10 och slutar 23 med en timme ledigt mellan 15-16. På den lilla stunden hinner jag ju inte ställa mig och laga mat. Och inte har jag lust med det när jag kommer hem vid 23 heller. Så nu har jag förberett lite!

Så nu har jag lagat både tacos och kycklingflé. Gjorde nachtallrik till kvällen och blir nog samma sak till lunch imorn. På kvällen blir det sallad med min goda honungskyckling.
Som belöning för kvällens möda gjorde jag negerbollar. Ja, förlåt. Men i min kokbok står det faktiskt NEGERBOLLAR. Är det verkligen så rasistiskt? Jag tycker egentligen bara att det är lite komiskt, hehe.
Hur som helst, nu står dessa små bollar i kylen för att götta till sig lite extra innan dom ska landa i min mage.

Åh vad jag mår bra när jag har saker avklarat. När jag kan lägga det åt sidan och glömma bort det. Ännu bättre är det när jag kan belöna mig med nåt jag tycker om.
Nu ska jag ringa och höra vad Sammy har för sig, saknar det lilla livet hela tiden. Han är som en drog, man fastnar så lätt och  bara måste ha mer!

Vill så mycket mer.

Har ni hört Kent låten På drift? Ni vet den som jag skrev om förut? Den som var med i Friendsreklamen på tv och som jag tyckte att alla skulle lyssna på? Hur som helst, det finns en mening i den som jag tycker är grym.

"Älskling det vi mest av allt vill ha, är någonting som aldrig kan bli vårt."

Det är så jävla sant! För på nåt vis så är vi aldrig nånsin nöjda med det vi har. Det är alltid någon liten detalj som vi kan klaga på. Är det inte för varmt så är det för kallt. Ja ni känner säkert igen det..

Just nu känner jag så. Jag har köpstopp just nu. Jag får endast köpa det som jag verkligen behöver, typ mat och de som behövs inför resan.
Men nu kliar det verkligen i alla min shopping-gener. Mina ben bär i väg med mig in i den ena butiken ut igen och vidare till nästa. Allt jag ser vill jag ha. Varför är det så? Idag var jag till och med in på Stil&Ting på lunchen.
Men hallå?, jag har ju bara mitt lilla rum som redan är fullproppat med saker, vad behöver jag inredningsprylar till? Men jodå, jag hittade massor som jag ville ha, men som jag absolut inte behöver. Fick nästan tejpa ihop fingrarna för att inte köpa med mig nåt.
Dessutom blev jag så otroligt sugen på att påskpynta! Men ops, då måste jag ju köpa påskpynt! Om jag inte ska bryta mot allemänsrätten och bege mig ut i skogen och släpa med mig lite ris hem.. Men då måste jag ju i alla fall köpa nåt att hänga i riset. Men nu när jag tänker på saken, jag jobbar hela dagen imorgon, på fredag ska jag träffa Åhl och sen Sammy, på lördag ska jag till morfar och mormor på middag och på söndag ska jag träffa sammy igen. När ska jag hinNa njuta av påskpyntet? Känns riktigt onödigt. Men ändå, jagvilljagvilljagvill!

Självklart traskade jag in till både Tittin och Iis igår, och självklart hittade jag massor jag ville ta med mig hem. Det här är ju sjukligt. Kanske dags att fyrsa in kontokortet ändå?

   


Nee usch

Klockan är halv 8 och jag har inte ätit mat än. Men fan.. Jag har ingen lust att ställa mig och laga mat. Och jag har definitivt inte nån lust att diska efteråt. Och nej, jag har heller ingen lust att börja rota i garderoben efter kläder som jag kan lägga ner i resväskan. Just ja, resväskan ligger på vinden.. suck. Den orkar jag verkligen inte klättra upp och hämta.

Känns så skabbigt här just nu. Gårdagens disk står fortfarande kvar på vardagsrumsbordet. Det ligger alltifrån tomma godispapper till tepåsar, nagelsax och hårspännen.

Åååh, jobbigtjobbigtjobbigt! Men finns inte så mycket att göra. Bara ta sig i kragen och sätta igång.
För som ni vet - äta bör man, annars dör man.

Angånede disken har jag inte bestämmt mig om jag orkar ta mig an den än. Städhjälp kanske inte vore helt fel ändå? En städhjälp som kan laga mat, ännu bättre! Är du min blivade städ/mat tant? Skicka ditt cv till mig genast.


Veckans horoskop

Tvillingarna (21/5 - 20/6)

Din personliga ekonomi kommer sannolikt att kräva
din uppmärksamhet under den tidiga veckan.
Ta tag i det så snart som möjligt så kan du ägna
dig åt sådant du verkligen vill under resten av veckan.
Om du är i ett förhållande så kommer det hända en hel del under
den här tiden och då vill du inte att ditt huvud skall vara upptaget med annat.


Ny vecka, nya möjligheter.

Jag har insett en sak. JAG ÅKER SNART!
1 vecka och 5 dagar kvar tills jag åker till Spanien, Costa Brava och reseledareutbildningen. Dra åt helvete va nervös jag börjar bli nu. Och dessutom måste jag börja tänka på vad jag ska ha med mig. (?!)

Uff, 20 kilo får packningen max väga och herregud jag ska ju vara borta i en månad! Dessutom kan det regna, det kan va soligt och dessutom kan det va ruskigt kallt om kvällarna. Det finns dessutom gym på hotellet, en strand percis neranför och förmodligen ska vi dessutom ut och klänga i lijaner och vara på nån form att klätterbana. (Som inte är min starka sida) Men jag måste ju i alla fall ha med mig kläder till det också. Dessutom ska vi förmodligen på fotboll med Barcelona. Sen ska vi säkerligen ut både en och två gånger. Iallafall om man ska tro de bloggar jag läst från folk som redan gått den kursen.

Det är också dags att börja komma in i den sociala Sanna som jag egentligen är (men som på nåt mirakulöst sätt försvinner spårlöst när jag närmar mig Lindesberg, här har alla en aning om vem jag är, dom är redan fullproppande med fördomar om hur jag ska vara och vem jag är, oavsett om de är sant eller ej). När jag träffar nya får jag på egen hand bygga upp en bild av mig, den rätta bildne av mig som utan några mellan händer har förändrats under resans och skvallrets gång. Jag älskar när det klickar med  nya människor.  Jag får någon sorts kick. Ett lyckorus som sprider sig genom kroppen. Som att jag verkligen lyckats med nåt.

Fan, jag älskar när jag får vara mig själv för en stund, tänk bara på Telenor. Ta ex sista resan jag gjorde, när jag satt i Uddevalla helt ensam. På kvällen skulle jag gå ner och käka, ensam trodde ju jag men nejdå. Det slutade med att jag satt med ett helt gäng personer jag aldrig träffat förut. Vi satt där i flera timmar.  Vi pratade, skrattade, delade våfflor. Bara nån timme efter att jag lämnat sällskapet ringer telefonen. Det var dom som ville att jag skulle byta team, jag skulle bli med dom till Sälen och dom ville verkligen att jag skulle ringa Wisslan och fråga om jag kunde få hänga med dom.
Då känner jag mig lycklig. Då känner jag att jag lyckats, träffa ett gäng främlingar, sälja in mig som person, få folk jag aldrig sett att vilja vara med mig, få en nystart  och bara njuta av livet.
Jag bara älskar det!
Förhoppningsvis kommer den här resan vara ungefär samma sak. Ett gäng nya människor, från hela skandinavinen i ett nytt land med en kurs jag alltid drömt om att gå. Det är som uppgjort för mig och jag kommer ta chansen, göra mitt yttersta och kommer garanterat att ligga på topp. Man kan, bara man vill.

Lördag

Hello friends n' homies!
Läget?

Anyhow, idag är det lördag. Och inte vilken lördag som hellst det är "vi-ska-fira-Sammy-lite-försent-lördag". Det innebär alltså att vi drar dit ett gäng vet inte exakt vilka vi blir men kan tänka mig Sämmi, Rob, Chrill, Tömmy, Dännis, Jooonie och så klart Sännabanäna ;)

Har hört massor med planer för kvällen från Sammy men jag vet inte vilka av alla dessa idéer han faktiskt tänker genomföra. Men det kommer i alla fall att börja hos honom det vet jag. Sen kanske det bär av till Strike för lite disco-bowling? Och sen skulle det bära av till nån krog nånstans. Det kommer nog att bli askalasbra.

Kvällens klädsel är dessutom redan spikad. Sköööönt! (brukar oftast, eller rättare sagt Alltid vara ett litet problem för mig). Men, den här gången har faktiskt Sammy bestämmt min klädsel(?!). Han valde den blommiga klänningen jag fick av han i födelsedagspresent. Har tyckt att den har varit lite för sommrig att använda på vintern. Men nu känns det ju verkligen att våren är har så nu kan jag ju börja damma av den igen :) Det kommer bli så fint till mina nya gladiatior sandaletter!


Just nu sitter jag på jobbet. Så luuuuugnt. Stan verkar död idag. Men vem vill springa inomhus i affärer en ledig lördag med strålande sol? Inte jag i alla fall!

Hörs säkert lite mer sen!
Pussochkram

Soliga fredag

Åh, härligt! En hel dag med strålande sol.
Åkte faktiskt hem på lunchen idag och satte mig i solen med ett glas fläderdryck. Mmmh, får såndär härligt pirrig sommarkänsla i hela kroppen.

Annars idag så har jag handlat mat, tankat bilen för första gången (och det gick helt klockrent bra!) och sen nu har jag varit hos mormor på Tallåsen och hälsat på. Köpte med varsin glass till oss. Den nya nogger med mintsmak blev det, och den var riktigt god. Kan tänka mig att den läskar bra i gassande solsken en varm sommardag.

Nu har jag precis käkat, grillad kycklingfilé med rövinssås och potatiskrocketter. Och lite senare får de bli chibba och dip. Yummie!

Hittade nåt alldeles fantastikst i trädgården idag, det har ploppat upp ett helt gäng med krokusar i vårens alla färger. Såå vackert! Titta bara.


Studenter, titta hit!

Ni har väl bokat tid för fotografering till studenten? Om inte, kolla först i brevlådan.
Där ligger nämligen ett reklamblad som JAG skickade ut till er igår personligen. och jag har inte bara skickat ut det, det är också jag som är på fram sidan! ;D Haha!

Nej men seriöst, alla har en kamera hemma. Men! Hur mycket man än önskar så kan man inte ta lika snygga bilder som en proffisionell fotograf.
Och hörrni, studenten tar man ju bara en gång! Så självklart måste man ju föreviga denna dag!

Ta en kika på några av förra årets studenter och se hur fina de var.
Och kom ihåg. Boka tid - snarast!

Länken är vit men den är här neranför, dra med musen så syns den ;)
http://bildmakarna.com/p_frame.html
Bildmakarna fotograf Rolf Karlsson,
Lindesberg • 0581-15500


Psst, skylten kan också beställas hos oss!
50x70 cm och pinnen ingår!

Sammys dag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Sammys 22 års dag!



Jag har kommit på en sak. Det här är Sammys tredje fördelsedag sen vi blev tillsammans, men det här är första gången som jag firar han på rätt dag. Har alltid varit nåt så vi fått firat nån dag före eller efter.
Första gången, när han fyllde 20 låg han i lumpen på 20 årsdagen, stackarn. Förra året var jag i Thailand när han fyllde.
Så den här gången får de bli ändring på det!

Därför
ställde jag klockan lite extra tidigt, smög upp och tissalde och tasslade lite i köket innan han vaknade. Tänkte jag skulle överraska honom med frukost på sängen.
Det gick sisådär..
För det första så har inte en pojkvasker på 22bast en bricka i hushållet, istället fick jag tag på en skärbräda, för ja, man tager var man haver ;)
På den skärbrädan la jag upp de två presenterna jag köpt och tände ett litet ljus. Sen kom vi ju till frukost delen, och det var sopprent på allt vad mat heter i hans kylskåp! Allt jag hittade var den lilla biten tårta som blev kvar från igår när vi firade hos hans föräldrar. Så skärde jag upp en liten bit och ställde på min provisoriska bricka.
Sen var det bara att smyga in i sovrummet, harkla sig lite, ta ton och sjunga "ja må du leva".
Tog dock en liten stund innan han vaknade så jag fick stå vid sängkanten och sjunga för min själv en stund...
Men, vad gör man inte för sin lilla pojke :)

Han vart nog riktigt förvånad. Men det bästa av allt var att han gillade presenterna! Hade köpt ett par Resteröds kalsonger till han. Randiga i vitt, rött och tre nyanser av blått. Asfina! Men det som uppskattades mest var nog huvudmassören jag köpte på Entré. Ni har säkert sett den, det ser ut som en sorts visp som man masserar huvudet med. Han blev bästa kompis med den på engång. Annars brukar jag alltid få klia honom i huvudet så fort det finns tillfälle för det. Så man kan säga att det var en win-win-situation ;)

Annars är det fullspäckat schema för mig idag.
Jobbar på Bildmakarna till 10-16 och på bingon 16.15-22.45, puuh... En kvarts rast på 13 timmar, just perfect....

Laglig körning

Idag har jag tagit bilen till jobbet ;D UUUUUUUNDERBART!
Så idag ska jag bumma vidare i min baxxade bil hela dagen! Ser ni en renult Kangoo med en stor text "BILDMAKARNA" på sidan så vinka! ;D

Men iallafall, Örebro ikväll.
Mitt lilla älsklingshjärta Sammy fyller 22 imorgon och det ska firas!
Meeen, jag hade ju beställt hans present på internet och här om dagen fick jag mail om att det inte skulle komma för att det tagit slut i lager.
PANIK! Så nu måste jag in till stan och hitta nåt bra. Sista minuten shopping på hög nivå kan man säga ;)
Har iofs en present redan men känns inte som att de räcker även om jag vet att han kommer älska den. Det kan bli hans käraste ägodel nånsin ;)

Men nu har jag mer eller mindre panik, jag hatar nämligen att köpa presenter. Jag vill göra personen i fråga så glad som möjligt och derför letar jag alltid efter den perfekt presenten..
Tips på presenter? KOMMENTERA I SÅ FALL!

Anyway,
idag har jag haft fullt upp på jobbet. Roligt med lite action! Det är så jag vill att mina arbetsdagar ska vara. Lärorika, fyllda med nya saker, mycket att göra och flera bollar i luften som man så katchigt brukar säga. Mer sånt!

RSS 2.0