Utgång

Ikväll är det utgång som gäller. I Örebro för en gångs skull, det var länge sen sist!
Är på förfest just  nu, hemma hos Sammy!


STORT GRATTIS TILL SAANA SOM FICK JOBB I EGYTPEN IDAG! <3

<3

En vacker mardröm vårdar mig så ömt

Åldersnojja!

Det är faktiskt ganska ofta som jag drömmer mig tillbaka på den gamla goda tiden. Ni vet när man va 14-15 sådär.

Allt handlade bara om kompisar, vänner och pojkvänner.
Man lämnade sin tryga hemmaplan, lärde känna massor med människor och helt plötsligt så var man nån. Man var inte längre nåt litet barn som skulle hålla mamma i handen. Jag kunde stå på mina egna rangliga ben.
Och rangligt var det, många gånger kom man krypande tillbaks hem och ville sitta i knät och bara bli kramad.

Men ändå. Allting var så lätt då, minns att jag satt på msn nätterna i ända och snackade med killarna på skolan. (Ja, ja har alltid umgåts mycket med killar, har alltid haft med killkompisar än tjejkompisar... Det är först nu som tjejer har blivit min grej)

Ibland så fick man tag på nån bra kille, stämde träff nånstans, gick en vända och helt plötsligt var man bästa vänner.
En gång drog vi och kollade på Madagaskar hos en kille, ni vet en hemladdad version på datorn med en grym baslåda inkopplad som ett "wanna-be-bioljud". Men vi hade så himla kul, jag har nog aldrig skrattat så mkt! Hade låten "I like to move it" som ringsignal flera år efter..

Och ibland när det var någon som hade hemma fest eller när någon hade hyrt en lokal, jäklar vilket drag det var! Man dansade hela nätterna, lärde känna ALLA som var där, testade på det mesta och orden "nej tack" visste man inte var det var för nåt. Allt var nytt spännande och lite oförbjudet och det gjorde det bara ännu roligare.

Nu när man är inne på en del bloggar (ni vet dom som är i den åldern), först när jag läser det blir jag bara irriterad och tänker bittert för mig själv att dom borde växa upp. Men sen ändrar jag mig. Jag älskade ju själv att vara i den sitsen, jag har gjort precis samma sak som de gör nu.
Och nu när jag ser det framför mig, så saknar jag det något enormt!



Sanna, 15 år. På fest i Gusselby (Ni lindebor vet var jag menar! Hah!)



Sanna, 15 år.



Sanna, 14 år. (På väg till en fest i Vedevåg)

Stockholm i mitt hjärta!

Var som sagt i Stockholm igår och hälsade på resekamraten och kära vännen Saana. Det var minst lika roligt och mysigt som man hade kunnat drömma om. Om inte ännu bättre!

Vi käkade lunch på på kanonbra lunchrestaurang som heter Örtgården och ligger på Östermalm? Eller?  Haha, vi virrade omkring där ett tag och ltade efter den.. Guiden Saana hade nämligen glömt var den låg :D
Men hur som helst, vi kom fram och maten var gaaaalet god!

Tiden bara flög iväg (jag har alltid undrat varför man inte kan ändra så att tiden går långsamt när man har roligt och fort när man har tråkigt?..) men vi hann i alla fall snacka igenom en hel massa om både vardag, vänner och framtid.
Precis som det ska vara.


Gammal bild sen Spanien, men det spelar ingen roll. Vi är lika snygga då som nu! ;)

Renovering!

Minns ni att jag köpte mig en ny hylla för någon vecka sen?
Den var början till en helt ny inredning i rummet. När den var på plats insåg jag hur fint det är med vitt! Det är ju superfräsht och mycket finare än det svarta som jag har haft nu ett tag :)

Dessutom är det städat nu?!
Haha!



Före:


Efter: (dock inte riktigt klart än.. men en god bit på väg!)



Försök bara att bortse tandkrämen och c-vitaminerna på golvet... Och min stenålders TV ska pensioneras den dag jag flyttar till eget. Men än så länge händer den med! ;)

Önskvärt

Jag har sett en så himla fin topp! Många av er andra har säkert också sett den eftersom att den finns på bild på storbloggerskan Kenzas sida.
Jag bara älskar den, helt sinnessjukt snygg!

Så om det är någon av er som har en sån och inte vill ha den eller som har sett en sån nånstans, ring mig, melja mig, smsa mig.. Hör av dig på nåt vis, jag vill ha den!

Här har ni en länk som tar er direkt till toppen --->http://kenzas.se/2009/july/090726.html<----

Biljett till Sthlm - Check!

Nu har jag bokat en bussbiljett till Stockholm. Åker över dagen imorgon för att hälsa på världens bästa Saana!

Ska bli så himla kul att träffa henne igen, Mys ♥


Brumbrum och dunkadunka

Med det vill jag bara säga att jag ÄLSKAR att åka bil tillsammans med kära vänner och lyssna på house-musik som dunkar ut ur högtalarna som kopplats ihop med en hejdundrande bra baslåda. Krrr!

Och att sedan ta en paus för att slänga i sig en massa skitmat på donken gör det bara ännu bättre!♥

Dags att dra!

Nu ska jag kila iväg till Fellingsbro och träffa min kära vän Åhl. Länge sen sist så det ska bli kul!

Så här ser jag ut nu aka. dagens outfit som alla stora bloggers säger :P

Hej så länge!



Sanna Tipsar!

Jag har vissa perioder när jag tappar jätte mycket hår! Nu har jag en sån period...

Det är helt gaaalet, badrumsgolvet är fullt av hår och duschen ska vi inte ens tala om! Jag är nästan rädd för att duscha nu mer. När jag shampoonerar in håret får jag händerna fulla. Jag känner mig som en hund som tappar vinterpälsen!

Men jag har hittat ett perfekt botemedel för detta, nämligen Stora Hårkuren. Började med det för ca ett år sedan när Sammys syster Lynn tipsade mig. Det hjälper på direkten och både hår, hud och naglar blir bättre och starkare.

Så om det finns fler än jag med samma bekymmer så rekommenderar jag det varmt! Även om man inte tappar håret så är det bra ändå för det gör håret tjockare och starkare plus att det växer jätte fort!




Reklam på bloggen!

Håller på och fixar lite med bloggen just nu. Som ni kan se kan ni nu prenumerera på min blogg på BlogLovin, dessutom har jag fixat lite reklam.

Jag har registerat mig på TradeDoubler som har massa olika företag och annonser som man kan använda sig av på sin blogg. Som tack för att man har deras annonser på sin sida får man lite pengar för det.
Jag har hittills bara valt en annons, det är den för GratisSms (som ni ser längre ner på sidan). Jag vet att det är många som använder sig av det företaget så det är bra! Ska också kolla lite på olika kläd/mode-företag som jag kan ha här!

Har också anmält mig till Double.net. Det är ett liknande företag. Nu väntar jag bara på att jag ska godkännas.

Nu är jag jätte spänd på att se hur det här kommer att fungera. Tror ju så klart inte att jag kommer bli rik på det här, haha! Har inte alls tillräckligt många besökare..
Men om inte annat så är det kul att testa på! :D

Söndag!

Gårdagen var bra, den får SSSS+ av mig. Det enda jag har att klaga på var att förfesten var sådär eftersom jag är typ 3 år yngre än alla andra plus att jag är den enda av 25 pers som inte spelar handboll... Men jaja, jag hade ganska kul ändå!

Parkfesten däremot var bra. Mycket folk som vanligt och det är så mysigt att kunna vara ute!
Synd bara att de stänger så tidigt. Kl 01.00 tycker jag faktiskt är alldeles för tidigt för att stänga en "nattklubb". Åtminstone kan det vara öppet till 2. Men jag vet att det inte är ägarnas fel, det är nånslags knepig regel som finns i den här stan.
Men Linde, ryck upp er och häng med resten av världen! Klockan 1 var väl kanske okej på 40-talet men kom igen nu.. Var lite moderna för en gångs skull. Att dom dessutom "sparar energi och pengar" på att mörklägga hela stan tänker jag inte ens nämna mer än att det är dum-snål idioti.

Aaaanyway!
Idag har jag inte gjort nånting, jag har käkat chips och dip medans jag kollat på alla NileCity avsnitt. Kvällsmaten bestod av pizza. Man behöver sånna dagar ibland.

Men imorgon är det gymmet som gäller och jag ska köra som fan nu sista månaden innan gymkortet går ut. Hurtigt!

Back on track

Jajjemän, då var man tillbaka i lilla Linde. Igen. Börjar bli en vana att resa bort nu. Men jag klagar inte, jag åker mer än gärna bort härifrån lite mer!


Har kommit hem för några timmar sedan och än så länge har jag bara hunnit sy lite på en kavaj som jag jag köpte på secondhand igår. Funderar på att ha den ikväll, för ikväll är det ju som sagt parkfest!
Just nu känner jag mig inte alls taggad till att gå men det hinner förhoppningsvis ändra sig. Tror att det är vädret som spökar. På parkfesterna vill man ha strålande sol och kokhet värme, men idag får inte ens uppehåll. Regnet bara öser ner... Kasst!

Direkt från båten!

Tänkte bara ge er nyfikna små strutar en liten update i mitt sköna båtliv.

Började första dagen med att ta oss från Lindesberg till Landsort. Vi tog oss dit på 12 timmar och med hjälp av bil, lifting/svarttaxi, tåg, buss och slutligen båt. Endast flyg som saknas annars var alla färdmedel inräknade!

Vi har besökt Nynäshamn för en lunch i hamnen med rökta räkor och ailoi. En fruktansvärt god tradition som vi sent lägger av med. Så otroligt mysigt och sååå gott!



Dagarna efter har vi tillbringat i natuens lagar och upplevt ett lugn som knappt kan beskrivas med ord. Min starkaste lärdom under dagarna var "Nöden har ingen lag" och närmare än så går vi inte in på det!

Nu befinner vi oss i Stockholm och Djurgården. Jag och pappsen har strosat runt längs kajerna och kollat på alla vackra båtar som ligger runt omkring oss.
Nu på eftermiddagen kom familjen Wasell och hälsade på oss. Otroligt mysigt att träffa dom och framförallt småtjejna!
Vi tog en sväng in på Gröna Lund och Ella fick åka karusell. Det uppskattades stort! Lyckligare tjej med större leende har knappats kunnat beskådats tidigare.
Och lilla Lilly snackar för fullt och även hon är en liten solstråle med ett förtrollande smil. Gullungar!



Imorn kommer Sammy, tjoho!

Segla i skärgården

Båtlivet kallar och nu drar jag ut till sjöss en vecka.

Stockholms skärgård med klippor i solnedgången..
Åh, Underbara sommar!


Bilderna är lånade utan tillåesle av svåger Lars.

(Jag är back on track den 25e, och då jäklar blir det parkfest så det bara sjunger om det!)

Nattarbete?

Jag är en driftig, framåt och fokuserad tjej som älskar att träffa nya människor.

Jag har en treårig gymnasieutbildning från Handels- och admnistrationsprogrammet och har nyligen avslutat Service&Co's guideskola i Spanien.

Mina tidigare arbeten är:
Telenor Xpress, Lindesbergs Stadshotell, Hotell Skomakaren, Bildmakarna, Café Oscar (x 2), Bingon, Skoshopen, Detaljer (Oslo), Fornaboda, Golfbiten, Lindesberg turistbyrå...... för att bara nämna några.
....................................................
Som ni säkert har förstått så skriver jag CV.
Eftersom jag är perfektionist så kommer jag inte nöja mig förän dom är felfria. Och då menar jag verkligen felfria!
Så ja, när jag skriver att jag känner stort ansvar och lägger ner mycket energi på mina arbetsuppgifter så ljuger jag inte, det ska gudarna veta!

Men puuh, det är inte lätt att ligga på topp. Började skriva CVna igår.. Nu är klockan snart 02.00 ett dygn senare och jag är fortfarande inte klar.
Men å andra sidan, om jag får jobb på det så är det värt tiden.

Åka bil

Idag hade jag planerat att jag skulle göra massor.

  • Jag skulle fixa klart på rummet,
  • jag skulle lägga ut annonser på blocket,
  • jag skulle åka till secondhandbuktien och lämna grejer,
  • jag skulle åka tillåtervinningen,
  • jag skulle träna,
  • jag skulle skriva cv.....

Istället har jag tillbringat dagen i bilen. Började kl 9.30 och kom hem kl 19.00. Så nu är jag trött, väldigt trött...

Har sagt det förut och jag säger det igen - Det blir aldrig som man tänkt sig!

Om-möblering

Igår åkte jag och S in till Örebro och IKEA för att köpa mig en ny hylla. Den gamla klassikern Expedit ni vet.
Så idag har jag snickrat, städat, rensat och jäklar vad skit man har liggandes och skräpandes i hyllorna.

Nu känns det lite fräshare även fast att jag har några fler timmars städ framför mig. Men fint blir det nog tillslut!



Den här är det. Fast i vitt, såå fräscht!


Hemma igen.

Nu har vi åter igen anlänt till lilla Linde och än en gång har vi haft det fantatiskt!

2-5/7 : Spanien, Barcelona
Hotellet som vi hade bokat visade sig vara ett tipptopp hotell placerat mitt på Las Ramblas.
I Barcelona shoppade vi, vi gick runt i stan och strosade runt och kollade på dom levande statyrna, solade på beachen m.m.

Det här hänt så mycket så jag kommer att visa det mesta i bilder.

Klicka på bilderna för att göra dom större.



        


   



Medelhavskryssning

Dag 1: Ankomst
Första dagen checkade vi in, fick bagaget och kom i ordning i hytten och på båten. Båten var helt fantastisk och sååå stor!






Dag 2: At sea
En dag på sjön var nästan bara skönt. Båten var så stor så man gick vilse hela tiden. EN dag att lära känna båten behövdes verkligen.
14 restauranger, teater, klättervägg, bowling, 2 pooler utomhus, jacuzzis, nattklubbar, casinon.. You name it.

  





     Dag 3: Malta, Valetta
När vi vankade upp på morgonen hade vi Malta utanför fönstret. Malta var såååå vackert men kokhett!
34 grader i skuggan och hundratals trappsteg upp till centrum.. Puh!

 


På kvällen var det en otroligt fin solnedgång bakom den Italienska vulkanen Etna.




Dag 4: Italien, Neapel

Neapel, pizzans hemstad. Och ja, pizzan var helt galet god!
Det var världens trafik dock, och alla tutade på varann som tokar. Vi märkte också att det inte fanns en enda bil som inte var bucklad. Italienare alltså, haha!


 




Dag 5: Italien, Rom

Tyvärr blev jag magsjuk på natten och spydde 9 ggr... Så jag var inte alls pigg den dagen vi skulle till Rom. Lyckades dock pallra mig upp ur sängen ut i värmen och sitta på ett kokhett tåg i 1,5 h för att senare vandra i 50 minuter i sol för att slutligen komma fram till Coloséum.
En nära döden upplevelse som jag INTE tänker göra om.





Dag 6: Italien, Florence

Nu var det mammas tur att vara magsjuk och själv var jag inte i toppform än. Så det fick bli en dag på båten.
Sov om stockar och det var verkligen välbehövligt.
På kvällen blev det i alla fall en liten tur till Casiont.





Dag 7: Frankrike, Cannes (Franska Rivieran)

Fyfan så vackert! Hit ska jag tillbaks det vågar jag lova er.







Mamma, Hanna, Ørjan, Nellie, Anki och Daniel.
Tack för en fantastisk resa :)






Barcelona - Medelhavskryssning

Nu är snart packat och klart här hemma på Durvägen och imorgon bär det av till Barcelona. Vi kommer att åka härifrån kl 9.30 ungefär, och planet lyfter kl. 15.
Sen kommer vi att landa i underbara Barcelona och jag bara längtar. Vilken fantastisk stad det är!
Ni som inte har varit där, åk dit!

Vi kommer att stanna fram till på söndag och då går vi på den gigantiska kryssningsbåten som kommer att ta oss vidare till Malta, Neapel, Rom och Cannes.

Vi ses och hörs igen den 12 juli.







RSS 2.0