Metaforer.

Det tog ett bra tag innan jag visste vad ordet betydde. Kommer ihåg när jag Jennifer, Chrille, Kenneth och Krille satt i Frövi och när jag för första gången fick höra ordet "metafor". Resten av kvällen tillägnades åt att Jennifer och Chrille försökte förklara ordets betydelse för mig medans resten av gänget sjöng Nationalteaterns "Barn av vår tid". Härliga tider :P

Men efter mycket om och men förstod jag betydelsen och har nu insett att jag är en stor beundrare av fenomenet. Älskar låtar som inte har någon uppenbar betydelse som egentligen bara är en massa ord ihopsatta på ett sätt som gör att man själv kan  koppla ihop det hur man vill, och låten kan handla om helt olika saker från en individ till en annan.

Kent är en grupp som gör många låtar i just den stilen. Titta på det här bara. För många är det bara en kontig text utan betydelse.. Men gå lite djupare så blir det en helt fantastiskt låt fylld av mening.


Kanske var din dröm?
Kanske är min hjärna, tumlad och tömd. Urblekt och tvättad?
Annars hade jag aldrig glömt..
Kanske har jag ett skal? Ett hårt, ogenomträngligt skalbaggeskal av urvuxna kläder
Ett litet barn som når i tak.
Varför får jag inte på mig dina blå jeans?

ARGH!

Dra åt helvete va arg jag är!

Uppkörningen idag gick ju som ni säkert redan förstått åt skogen. Allting var jättebra, inga problem alls. Ända tills jag ska svänga ut från Gusselby in mot Linedsberg igen. Ja, jag såg att det kom en bil där. Och ja, hade jag vart själv hade jag stannat. Men jag hade hunnit och jag vet de och dessutom hade körskoleläraren sagt åt mig att inte fega. Så klart att jag kör.
Men det skulle jag inte ha gjort...
Hon får någotslags panikanfall och börjar härja, till och med bromsar mig på hennes fotbroms. (som förövrigt är det värsta jag vet, finns inget som är så förnedrande som när dom bromsar mig.. som att jag inte var handlingskraftig nog att göra det själv ?) Där rök kortet och nu får jag vackert vänta en månad till...

Hoppas bara att jag kommer in på reseledarutbildningen i alla fall... Ett av kraven var ju körkort!

Nu ska jag gråta några ilskanstårar till, svära några fler gånger, slå handen i väggen några gånger extra och sen ska jag ta mig i kragen och börja om.. Teorin sitter ju i alla fall där den ska.

<3

This years love, it better last.

And when you hold me like you do it feels so right
I start to forget how my heart gets torn
When that hurt gets thrown
Feeling like you can't go on



Är det värt mödan?
På nåt oförklarligt vis har vi bytt plats i leken. Jag trivs inte på min nya plats, jag vill ha tillbaka den gamla.
Tyvärr är nog det kortet redan lagt, men är det möjligt att få en ny giv?




56 poäng.

Tung som fan är jag! Klarade uppskrivningen med hela 4 poängs marginal ;)

Trodde att jag skulle vara mer nervös. Men fan jag kände ingenting. Visst hade jag ångest innan jag skulle gå in och sätta mig med det var mer "Fan nu måste jag anstränga mig och tänka, JOBBIGT". Inte ett dugg nervös.
Väl inne kändes det lite spännt, luften blev liksom lite tyngre ju fler folk som kom och satte sig. Provet startade och första frågan va as svår. Redan där trodde jag att det var kört. Andra frågan kom och den va ännu svårare. Då va jag nästan säker på att det skulle gå åt skogen. Men ju längre in på provet jag kom ju självklarare var frågorna.
När alla sedan var besvarade gick jag tillbaka och kollade igenom, men när jag kommit till hälften insåg jag att det inte spelar någon roll. Jag har ju svarat de jag trodde va rätt och även om jag skulle ändra så är det ju ingen garanti för att det blir mer rätt då.. Så jag klickade på resultat och där står det med stora görna bokstäver "GODKÄND".
Skönt som fan!


Sen vart det en tur in till Örebro City med mamma. Och ja, självklart kom jag hem med en påse kläder. Chockerande - INTE!
Fixar bild på härligheterna imorgon!

Imorgon annars så blir de körning för hela slanten. Hela tre, jo faktiskt, TRE körlektioner är inbokade imorgon. Ingen ro och ingen vila här ska de fan inte kuggas nåt! Sen blir det en tur till Fellingsbro för att träffa min käre vän Åhlen, länge sen sist!

Hörs och ses!
Puss puss!

En nergång är början på en uppgång.

Har precis kommit hem från Badhuset, har varit där och simmat tillsammans med mamma. Det va otroligt skönt och jag tror det var rena dunderkuren mot min förkylning! Simmade 625 m för att vara exakt, lite lagom komigångare tycker jag. Sen vart det bubbelpoolen och efter det en stund i bastun. Åh så härligt. Känner mig som en helt ny människa med helt nya krafter! Happyhappy!

Nu är det dags för att slå sig ner i soffan med en stooor kopp honungste och min käre körkortsbok. Imorgon är det stora uppskrivar dagen och då jäklar i havet ska allt sitta som gjutet. Känns dessvärre som att jag har en bit kvar tills dess >.< Men, det får gå som det går. Bara att ta nya tag isf, många har kuggat förr så.. :)

Fick sms från allas våran Påven idag, han kommer till Örebro i helgen! Fan va kul! Då blir det garanterat en tur dit och eventuellet (och ganska säkert) ut på gallej ;) Fan va kul!
På lördag är det ju dessutom 1 år på folkan.. Ojoj, ser ut att bli en tvådagars i helgen. Det kommer bli så jävla bra!!


Hoppas att ni mina kära får en fortsatt trevlig kväll!

Puss&Kram, så ses vi säkert på stan!
/Sanna




Just ja!

Jag har ju fyndat idag! Har köpt mig en as-het oversize T-shirt på rea idag. 90 kr kostade kalaset och se va fin den är!
70% på Nillas, jo tack!


Välbekant känsla..

Oj.
Det var länge sen jag kände den här känslan. Hela två år har gått sen sist...
Känns precis som ett slag i magen. Man kippar efter luft, ögonen tåras och hela kroppen blev genast jätte mkt tyngre.

Hur lyckades jag hamna i den här situationen?!


Men vad säger man, lätt kommet lätt förgånget? Får satsa på de, livet har så mkt mer att ge än att orka bry sig om sånt!

What goes around, comes around!

Söndagar är inga bra dagar...

Söndagar har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Jag tycker de smakar långtråkigt, hängigt, innesittardag och en stor dos tristess..
Idag har den även en touch av förkylning. Yey!

Hur som hellst, gårdagen var perfekt!
Örebro på dagen, hittade som tur var ingenting på stan även fast i strosade runt i flera timmar. Ovanligt och välbehövligt för mitt lilla övertrakaserade kontokort.
Sen bar det av till lilla Linde för en utekväll med min allra bästaste Joanna. Började med tjejmys hemma hos henne. Det vankades dryck och diverse onyttigheter och så klart en massa tjejsnack. Precis så som det ska vara :)
Sedan begav vi oss till ett folktomt Folkan men vi roar oss bra på egenhand!

Idag, nada. Förkyld som innivassen. Men nu har jag precis tagit mig ett varmt bad och mamma kom just med en vitaminbomb i form av smootie a la blåbär/hallon. Yummie!


Herregud, uppskrivning i övermorgon och har jag läst boken? Nej. Slarvigt Sanna!
Vart har mitt trogna pluggarsinne tagit vägen?! Dags att börja ta tag i saker och ting nu. Och de är på flera fronter...

Heartache.

You make my heart go tinga-linga-ling.


Jag vet vad jag måste göra, så det är bara get busy doing it. Jag ger mig inte så lätt!


Nu har jag iaf betalat in första delen på utbildningen, det blir bra :)

Idag:
Körskola i tre timmar, lärde jag mig nåt av det? Näe.
Lunch med Joanna och Bobby.
Runda på stan.
Inbetalning av utbildningen som efter mycket om och men tillslut hamnade där den skulle.
Hem.
Och nu? Ågren, ska jag ut? Ska jag till Örebro? Ska jag till Sumo? Fan att jag alltid ska lova för mkt.
Vi får se vart kvällen slutar helt enkelt!



Jag vill att du förstår mig!

Trouble.

Okej, jag har försökt att skriva det här inlägget i över en timme nu.. Jag ändrar, suddar, skriver nytt och börjar om igen..

Det är så mkt som jag vill berätta men som egentligen inte alls är menat att alla ska läsa. Men jag vill bara skrika ut det till hela världen. Ska försöka lägga band på mig och försöka knopa ihop ett någorlunda inlägg i alla fall..

Jag har varit så lycklig nu de senaste månaderna, mitt liv har varit det bästa på jorden. Ingen har kunnat haft det så bra som jag. Ingen!
Nu är jag så himla rädd för att det ska bli sämre bara för att jag slutat på Xpress. Xpress lyfte upp mig till en helt ny nivå med helt nya människor och ett helt fantastiskt jobb. Dessvärre var jag inte alls så motiverad att sälja som jag borde och insåg att det var dags att gå vidare till något som jag brinner mer för, jobbmässigt alltså.
Men det var ju så mkt mer än jobbet det handlade om. Alla nya vänner jag funnit, vissa bättre än andra men fortfarande ingen som jag ogillade. Alla helt fantastiska på sitt egna vis.

Nu är jag rädd för att jag ska ramla ner till den bottenplattan som Lindesberg har att erbjuda. Jag är rädd att jag går miste om mitt livs möjligheter. Att jag mister de fina kontakter jag bundit och framförallt att jag mister känslan jag fått i mitt hjärta.

Spanien känns inte alls lika lockande, för jag vet inte om det nånsin kommer att kunna slå dethär?



Men en sak är säker, jag kommer försöka behålla några fint utvalda människor nära mitt hjärta. Ni hör hemma där och där ska ni förbli :)




Minnesstund från min tid på xpress:





Tack för tiden med er, ni är bäst!

En småstadidyll

"Jag når Linde jag kör R50 norr. Det är stan i mitt hjärta av lycka och sorg. Men alla de drömmar jag har finns ej där... Jag måste ta en chans i mitt liv. Måste ta det där tåget innan det går förbi!"

Och tillskillnad från Millencolin tänker jag inte förbli passiv och stå kvar där jag är. För jag har sagt till mig själv att jag gör det, jag svär!


Idag, har varit en tuff dag för mitt stackars lilla psyke. Linde är en SKITSTAD, här vill jag inte vara mer än jag behöver. Shit håller på och bli tokig. Det kliar i kroppen när jag kommer förnära, usch!
Har varit deppad idag. Jag saknar Telenor så sjukt mkt så det gör ont! Mina små hjärtan.
Skulle egentligen skickat ett hejdå sms i söndags, men jag försöker hitta på ursäkter för att skjuta upp det hela tiden. Jag vill inte, vill inte, vill inte!!!
Alla är ju så fruktansvärt mysiga på Xpress, vill bara vara med er jämt :) Världens allra bästa människor samlade på ett och samma ställe. Kan det bli mkt bättre än så?

Jaja, nu har jag iaf bestämmt mig, om en vecka har jag körkortet i handen (förhoppningsvis). Då finns det INGET som hindrar mig från att åka på wannabe-xpress-turnén. Så kära vänner, stay in touch så ses vi snart igen :)



Annars då? Jo framtiden lyser så ljust så det svider i mina ögon. Idag kom resebokningen från utbildningen. Så imorgon bär det av till banken för betalning och sedan är det klirrat.
Reseledarutbildning 19 april - 18 maj, vilket fantastiskt äventyr! Och äntligen har jag påbörjat det jag är ämnad för.
Viva España, här kommer jag!

Sista helgen med gänget?

Jaha, då är min sista helg med gänget slut. Fruktansvärt tråkigt, mina änglar! Kommer sakna er sååå himla mycket!
Inte uppdaterat på länge nu men jag tänkte köra igenom helgen för er. Det får räcka.

Fredags:


Göteborg och förmodligen det knäppaste locationet i historien. Svanesund. Jag och Lovisa fick ta, hör och häpna, BÅTEN till location! Haha! Shit vilken chock vi fick.
Väl framme så var det lugnt, väldigt lugnt.

Kvällen tillbringades till en början med Aspen. Vi satte oss i restaurangen, drack varm choklad och snackade skit en stund. Sen kom The Pope och Tim. Vi käkade, tog varsin öl och gick till sängs. Alla var helt slut efter dagens hårda arbete och gud va skönt det var att sova.


Lördag:

Sista kvällen med gänget. Fan så himla ledssamt!
Jag, Aspen, Påven och Tim åkte och käkade. Vart en kvällsmiddag i sann Xpress-anda på McD. Ska det vara så ska det!
Tillbaka till hotellet för att träffa Elina.

In i duschen, tillfixning och in på Elinas rum där en hel box "foot of africa" väntade på oss. Det skålades, skrattades, sjöngs i timtal och runt 11 tiden var det dags att lämna trygga Mölndal för att dra oss in till Götet och krogen.
Ringde till vår alldeles egna göteborgare och frågade vart man ska gå nånstans i gbg. Hake tipsade om Respect, tungt tänkte vi och drog dit. Men till vår stora besvikelse var det bäcksvart där inne, stolarna stod uppoch ner på borden och på dörren står endaste "lunch mellan 11-14".. 
Ringde Hake igen, han tipsade ist om Röda rummet, ballt tänkte vi och drog dit. Fram kommer vi till ett halvskabbigt ölhak med reggae-afton på schemat.. Inte direkt vad vi var sugna på...
Så vad har vi lärt oss av detta? Lyssna inte på Hake!

Istället knallar vi vidare och hamnar efter mycket om och men på BLVD. Höll knappt på att komma in, det har visst hänt en hel del på utseendefronten för min del sen 15 års åldern när legget inskaffades. Men, in kom jag och kul hade vi.

Kvällen gick snabbt och det var snart dags att dra sig hemåt. Dock inte utan en snabbtur in på BK's. Såklart!


Tack mina änglar för en fantastisk kväll!



Söndag:
Sista dagen. Location Netto, Backa, Göteborg.

Jätte tråkigt att sluta verkligen. Men framåt eftermiddagen ändrades min tråkiga känsla till att det faktiskt kan bli rätt skönt.. Hur det kommer sig? Jo, det kom in en gubbe. Ingen av oss går på honom utan vi låter honom bara vara. han ställer sig brevid oss och börjar panta sina burkar.. Han står där flera minuter och vi hinner till och med glömma bort honom. Plötsligt hör jag en arg ton bakom ryggen som säger:

-Telenor är ett jävla skit bolag, fyfan för er!

Snäll och söt som jag är lägger jag min i och frågar vad som får honom att tycka det.

-Jo för att ni har gjort mig så himla mkt dåligt, svarar han.
-Jasså? Men vad är det som har hänt då?
-Massa saker!
-Har du nåt specifikt, så jag vet varför du är arg?
-Ja massor!
-Men om du har så massa, säg en sak då?
-Nej fyfan, jävla skit bolag. Ni lurar alla, in tar folks pengar, och vilken marknadschef ni har fyfan! Å du, eran kundtjänst den kan dra åt helvete, fyfan det var det sämsta jag varit med om, fyfan! (Och ja, svära det kunda han minnsan!)
-Oj, men du, har du sett det här? Det står ju här att vi har fått pris för bästa kundtjänst! Så vi är ju faktiskt bäst på de, så riktigt så illa som du säger är det nog inte ;)
-Ni ljuger, det där har ni skrivit själva!
-Nejje, det står ju till och med här vilka det är som har gjort undersökningen. Vi ljuger inte :)

Helt plötsligt blir han ögon helt svarta. Läpparna vitnar och ansiktet blir alldeles rött. Han går från jättearg till asförbannad. Man riktigt ser hur han tar kraft och tillslut spottar ur sig:

-DU ÄR ETT SVIN!

Han pekar med hela handen och hela armen mot mig och repeterar samma fras ett par gånger för att det verkligen ska fästa sig. För varje gång höjer han dessutom sin röst ännumer och det ekar i hela matbutiken.

-DU ÄR ETT SVIN, ETT RIKTIGT JÄVLA SVIN! ETT SVIN! DU JOBBAR FÖR ETT SKITBOLAG, DU STÅR HÄR OCH REPRESTNTERAR ETT SKITBOLAG DÅ ÄR DU ETT SVIN!

Lugnt och harmoniskt tittar jag på honom och säger med fortfarande lika snäll röst, ni vet ungefär som när man pratar till en arg treåring:
-Hörredu, så där får man faktiskt inte säga, jag är inget svin.

Jag vänder ryggen mot honom och inser plötsligt att det ska bli skönt att sluta jobba. :)




På kvällen åkte jag till Huskvarna där Knappen och Hellner höll, och fortfarande håller hus. Mysigt att träffa dom en sista vända. Men grabbs, när körkortet är klirrat, då kommer jag på en "Wannabe-Xpress-Turné". Så lätt blir ni inte av med mig ;)

förändring på gång

Livet på xpress är det bästa livet som finns, fan va underbart det är. Dock börjar min tid leda mot sitt slut och nya planer har börjat smidas. Denna gång kanske större planer än någonsin förr. To be continued...! Men annars känns livet en aning ostabilt men jag bryr mig inte! Inget berör mig särskillt mkt, lika bra att göra sig van med det, för vissa uppoffringar kommer dessvärre att behövas genomgås. Framtiden ser jag jävligt ljust på. Pirrigt i magen är det allt, gåshud har jag, hjärtat dunkar och adrenalinet pulserar i mina ådror. Fan va skönt det är att vara ung och veta att jag har hela livet framför mig. Man är bara ung en gång och den enda chansen tänker jag inte låta gå tillspillo! INGET KAN STOPPA MIG NU!

:(

Jag trodde att det skulle gå oberört förbi mig. Men tänk så fel man kan ha.. Trodde inte att jag fastnat så, men det var visst värre än jag nånsin kunnat föreställa mig. Jag antar att jag helt enkelt litat på ett ord som inte sagts.. Men å andra sidan, inte värt nåt som inte inger hopp.....

Den sämsta dagen genom tiderna

Fan vilken sämst dag! Jag har satt mig själv i en så jävla dålig sits så jag tror jag blir galen. Jobbet går åt helvete, motivationen är på botten, körkortet är inte ens nära längre, förvirring är bara förnamnet och jag vill bara lägga mig ner och gråta. HjäIp mig!

Söndag

Ligger på hotellet i Borås och lyssnar på musik i min tillfälliga och inte alls så bra handsfree. Dock bättre än inget! Dagen har inte alls varit lyckad. Försäljningen var skandalöst dålig. Kan ha mycket med min något negativa inställning att göra dock... Det roligaste idag var väl middag på Max med Påven och Knappen. Underbara pojkar som alltid muntrar upp en! Ikväll inväntar inventering och imorgon blir det frukost möte med Nokia i Göteborg. Det ska bli spännande! Trevlig kväll gott folk \eran Sanna

Söndag

Ligger på hotellet i Borås och lyssnar på musik i min tillfälliga och inte alls så bra handsfree. Dock bättre än inget! Dagen har inte alls varit lyckad. Försäljningen var skandalöst dålig. Kan ha mycket med min något negativa inställning att göra dock... Det roligaste idag var väl middag på Max med Påven och Knappen. Underbara pojkar som alltid muntrar upp en! Ikväll inväntar inventering och imorgon blir det frukost möte med Nokia i Göteborg. Det ska bli spännande! Trevlig kväll gott folk \eran Sanna

Melodifestivalen

Glömde ju säga, min personliga favorit i melodifestivalen är utan tvekan Carolina Af Ugglas - Snälla, snälla! Fan vilken TUNG låt! Den gick rakt in i mitt sköra lilla hjärta och jag svävade som på moln för några sekunder! Mkt enkel låt utan krussliduller men med hennes vackra och ''åh-så-trovärdigt-sorgsna-röst'' blev den helt fantastisk! (En parentes är dock att hon och Thåström skulle kunna åstakomma mirakel tillsammans! Där har ni en karamell att suga på kära musikproducenter! ) Hur som hellst så har denna låten klättrat direkt upp till första platsen på min lista för låtar som skall läggas in i walkman-fonen. Bra där gummistövelflickan, bra där!

Dubbelt upp och inget alls.

Jobb, relation, familj, vänner, körkort, resa, ekonomi... Fan allt bara snurrar i huvudet på mig och jag tror jag håller på att bli galen! Lever något slags dubbelliv där jag inte alls vet min plats. Just nu känner jag för att ro om mig själv lite. Klippa mig, köpa lite fräsha kläder. Träffa vännerna, snacka lite skit och bara låta allt landa lite. Skaffa mig mer motivation och jävlar annamma. Kanske till och med ta en hypnos av Peter så jag blir mer fokuserad på att sälja. En vecka på hemma plan kanske skulle vara på sin plats... Skitsamma lycklig är jag ändå även om jag är osäker på om jag är i en upp- eller nergång just nu. Är det en nergång så är det jag själv som gjort det till nergång, detta ska finnas i åtanke! Den ända som är ansvarig är jag själv och det är BARA jag själv som kan göra det till uppgång. Glöm inte det!

This is the start of something good,

don't you agree?


Yep, dags att göra slag i saken. Dags att börja plugga på, öva in och våga visa vem jag är och framförallt vem jag
kommer att bli.


Telenor Xpress, gör er redo.. Jag kommer slå er med häpnad!




Lediga dagar

Är egentligen inga bra dagar för min del. Alltid jättemkt som ska fixas, jätte många som ska träffas och framförallt, jätte mkt som ska tvättas. Mitt upp i detta passar det sig INTE att missa bussen! Där står jag lugnt och stillsamt i busskuren, knapprandes på telefonen när jag plötsligt kollar upp och ser till min stora skräck att bussen precis passerat mig... Kollar på busstidstabellen och inser att nästa buss går om två timmar. YEY! Det bästa av allt är att Sammy i samma sekund drog iväg på träning och jag har ingen nyckel! DUBBEL YEY! Så nu sitter jag här, i en trappuppgång likt vilken uteliggare som hellst och bara väntar... Väntar, väntar och väntar. Fan va bra avslut på dagen.

Det är inte lätt när det är svårt.

SA'n. Över mina förväntningar, grymt är bara förnamnet.

Föreläsaren på dagen var helt otroligt grym enligt min mening. Och nu har jag bestämmt mig, dessutom precis på dagen efter min egna målsättning, TUNGT GJORT AV MIG!
Nu ska det bli ändring på saker och ting, livet är menat att levas. Och det ska jag göra nu och det med stil, jag KAN JAG VET DET!
Nu är det dags att sluta hänga på montern, sluta tänka på andra saker, dags för aktivitet utan dess nåde, full fokus och bara ge gärnet och gå ut ur min bekvämlighetszon. För nu jävlar jag har BESTÄMMT MIG!

Det handlar inte om pengar,
det handlar om känslan av att lyckas.
Gå ut, våga vara någon, våga göra fel. Varför inte satsa? Vad har jag att förlora? ABSOLUT INGNTING! Det ända jag förlorar på är inte våga försöka ens.

Nu är det slut på saker som tynger ner mig. Jag tänker slita mig loss innan skeppet sjunkit helt.  Istället börja kämpa för att nå dit jag vill. Ta hjälp av dem som vet vad det handlar om, dom som lyfter upp mig till högre nivåer istället för att tunga ner mig i min färd uppåt. Dags att komma ifrån min stadiga grund och sikta mot skyarna. För det är dit jag ska!

Som mitt älsklings motto säger:
Kommer du se tillbaka på ditt liv och tänka "jag önskar att jag hade"? Eller "jag är glad att jag gjorde"?

RSS 2.0