Kom ihåg mig då.

img_7380 (MMS)

Kom ihåg mig då.


Åh, ni vet vad som behövs här! En hel låda...

img_0404 (MMS)

Åh, ni vet vad som behövs här! En hel låda fylld med massa gott och välbehövliga produkter :) Tusen tuuuuuusen tack fina ni! Det här hade kostat mig en halv månadslön här uppe!  :D


God jul alla mina favoriter! Här sitter ja...

img_0403 (MMS)

God jul alla mina favoriter! Här sitter jag och dricker varm choklad och lyssnar på jul musik. Och nu kan jag inte hålla mig längre, vad är det som döljer sig i paketet? Snart dags att dra till Anneli och köpa lax, sedan iväg till jobbet. Hörs av senare.  God jul! Love you, puss!


Tomten är far till alla barnen

Nästa film i min uppe sittarkväll fick bli Tomten är far till alla barnen. En av Sveriges genom tidernas bästa film! Här är dem roligaste klippen i filmen, enjoy!


Astrid Lindgrens Jul

Gud vilken mysig film, den ska bli min nya tradition att titta på varje jul!

Framförallt Lotta på Bråkmakargatan gjorde min kväll. Jag satt här och skrattade högt när jag såg henne. Mamma har alltid sagt att Lotta och jag är ganska lika. NU förstår jag vad hon menar. Vi är ju exakta kopior! Lyssna på det här bara:

"Det är konstig med mig, jag kan så mycket. Jag kan allting när jag tänker efter... Allting utom slalom."

"Jag får lära mig åka slalom, det kan inte vara så himla svårt. Först åker man åt ena hållet, sedan åker man åt andra hållt. Och så vickar man på stjärten hela tiden.

Men vicka på stjärten kan jag redan. Jag får lära mig resten sen..."






HAHA! Du fina, fantastiska lilla flicka!
Och sedan blev jag lite hjärtekrossad när jag såg Abbe i Madicken. Söta pojk som bor med sånna värdelösa föräldrar. Hoppas att alla som har såna föräldrar i verkliga livet har en lika fin vän som Madicken som kommer med julklappar när man inte får det av någon annan. Plutten :(

Och sedan visades också Kajsa Kavat. En stjärna jag missat helt. Och jösses i himmelen vad lik hon är min systerdotter Lilly! Utseendemässigt alltså, inte som mig och Lotta, vi är mer själsfrender.
(Nu hittade inga bra bilder nu bara för det, men dom är lika som bär!)

Julgran

Ja, här är min tafatta och något meningslösa gran. Men jag är nöjd :)
Hellre det än ingenting. Ska ta hem ett par julgrankulor från jobbet imorn som jag kan tejpa upp på den. Då kommer den att bli fin.

Känner mig som en retard! Jag kanske borde söka hjälp och bo på hem ett tag? Rislampor istället för julgran, allvrligt?


GOD JUL!


Dan före dan före doppare-dan

Ja, alltså den 22 dec idag. Kan inte fatta att det jul? Har INGEN julkänsla alls. Funderar om jag skulle ta och göra om en rislampa som en provisorisk julgran? Det kanske kan få mig mer i rätt stämning.

Imorgon är den stor preimär i Telia butiken i Åre. Vad som kommer att ske är fortfarande hemligt i ett par timmar till, men klockan 10 slår vi upp dörrarna med buller och brak. Butiken kommer vara sprängfylld med julmust, choklad och kola. Och såklart massor av teknikprylar till oslagbara priser! Ser fram emot en dag FULL med aktivitet och folk!

Sedan på eftermiddagen ska jag och Anneli iväg och handla inför julafton, vi ska fira tillsammans hemma hos henne. Mys! Ska göra en ny Janssons frestelse med gravad lax ovh purjolök, jag tror det kommer bli en hit!

Hoppas också att mina filmer hinner komma imorgon så att jag kan kura upp i soffan på kvällen och komma in i mera julstämning.

Nu ska jag slå på ett avsnitt Family Guy och läga mig i sängen.
Avslutar dagen med en bild på förra årets jultomte, vilken snygging!


Igår tog vi en dag i relaxen på Tott. Det ...

img_0394 (MMS)

Igår tog vi en dag i relaxen på Tott. Det var vi väl förtjänta av efter lördagen skiåkning. Igår förmiddag städade jag dessutom hela lägenheten och skurade golven, så fräsht! Iaf relaxen var grym! Precis vad jag behövde. Bubbel och bastu. Satt länge, länge i bastun och kände hur mina tre veckors frysning av tårna sakta började tina. I duschen hade dom ställt in massa Goa shampoon och balsam som luktade UNDERBART! Och efter duschen fanns det krämer att smörja in sig med, även dom helt ljuvliga! Söndags lyx helt klart, och priset blev 0 kr. Det ingår i gymkortet fram till årsskiftet. Lovely!


Julemys

Köpte hem lite filmer som jag tänkte roa mig med i jul. Blir ju ingen hemfärd för mig. Ska fira jul med chefen i år. Lite annorlunda men det kommer bli precis lika mysigt! Sen drar jag nog förbi syster och svåger en stund också på jul. Det blir bra! :)

Men iaf, i mellandagarna och kvällen innan tänker jag roa mig med dessa.
Sunes julkalender, Mysteriet på Greveholm och Sex and the city box säsong 1. Lovley!



Skidpremiär

Hihiiii, den här helgen har jag gjort premiär på skidor! Sjukt roligt!
Jag och min "sambo" har aldrig stått på ett par skidor någon av oss, så vi tog oss ut i backen i helgen och gav oss fan på att lära oss. Han hade dock ett försprång eftersom han åker bräda i vanliga fall.



Jag kan ju inte säga att jag är bra på det, men jag ramlade inte iaf! Åkte nerför  3-4ggr. Men det där med att svänga är inte lätt. Men jag är en jäkel på att att åka rakt ner, och fort dessutom! 

Jag gjorde förmodligen bort mig redan inne i skidstugan där vi hyrde skidorna. När han plockade fram ett par pjäxor i min storlek sa jag direkt att dom var för små och att jag behövde större. Då kollade han på mig, knäppte pjäxorna åt mig och frågade om dom satt bättre.
Hehe, ja! Klart att dom satt bättre då. Tänk att det var så enkelt! ROOKIE-SANNA!
Att det sedan tog typ en kvart innan jag fått på mig skidorna ska vi inte ens tala om. Höll på att bli tokig!

Tusen tack också till den gulliga tjejen i liften som hela tiden hjälpte mig att fånga upp lift-pinnen och se till att jag kom med. Varje gång jag kom dit hade hon nya tips. Hon hade tydligen varit nybörjare på skidor förra året och hade ett par trix att dela med sig av. Gulligt! 




Tur att Charlie, Prinsen, C-P.. whatever.. inte heller kan åka skidor. Då hade jag någon att åka tillsammans med i barnbacken.


Men jäklar vad trött man blev i benen! Mina knän var alldeles darriga redan innan jag kommit upp i backen. Hur orkar folk?
Själv tog jag en välförtjänst paus mellan varven och vilade mina utmattade lår.


4e advent idag. Det är en alldeles utmärkt...

img_0396 (MMS)

4e advent idag. Det är en alldeles utmärkt dag för julbak. Här är Rocky roads. Och snart kommer också Kokoschoklad som jag nyss hittade ett recept på. Mys, mys, mys!


På väg till jobbet! Vi fick inga bilar, vi...

img_5149 (MMS)

På väg till jobbet! Vi fick inga bilar, vi ska nämligen bli mer "miljövänliga" så vi fick en spark istället. Jag gillart! Vad tycker ni förresten om min rosa dress? ;)


Onsdag, eller..?!

Jag vet faktiskt inte vad det är för dag idag? Det kan vara onsdag, eller torsdag? Ingen aning.
Tappar liksom kontrollen på vardagen här.

Nu sitter jag äntligen i soffan och bara njuter av livet. Jag har det faktiskt jävligt bra ändå! Ska gå och sätta på en kopp te och ta en frukt snart. Tänkte bara uppdater här.

Idag har jag varit uppe på VM8an (backen/liften) där har vi smällt upp en STOR tv skärm. Den är säkert 3x3 meter, minst!
Det visade sig dessutom att jag av alla människor ska vakta den där gigantiska skärmen under julen. Jösses....
Om det blåser mer än 17 meter per sekund så måste skärmen ner, och det är mitt jobb.

Ooooh myyyy goooooood!


Jaja, det ska nog gå bra. Ner kommer den alltid, på ett eller annat vis. Hehe.
Bara att hålla alla tummarna för att det är vindstilla på jul.



Har precis målat naglarna. Gud vad fin jag...

img_0566 (MMS)

Har precis målat naglarna. Gud vad fin jag känner mig! Så här kvinnlig har jag inte känt mig på... Jag vet inte hur länge! Fräsht! Nu ska jag bara försöka hålla dem såhär fina. Det är lättare sagt än gjort.


Broken

Tjatja bloggen! ;)

Nu har jag precis kommit hem från Broken. Har varit där och käkat med lite kollegor. Supertevligt! Tänk vilka bra personer man jobbar med egentligen?
Och maten sen, jösses. Broken är precis lika gott som jag minns att det var för... hmm... 6 år(?) sedan när jag var där sist. Och ja Ullis, jag förstår att du är lite avis just nu ;)
Dessutom får man ju så mycket mat att jag kan stå mig en vecka på bara en måltid. Bra deal!

Annars då? Jo saker och ting börjar ordna upp sig jag jag börjar på mer koll på läget. Bara ett schema som saknas så jag kan börja planera lite med min kära pöjk när han kan ta sig hit. Det längtar jag sååå till. Då ska vi ut i backen tillsammans har jag bestämt.
Jag har ju faktiskt fått mitt livs första liftkort. Det står att jag är Guldkund och hela kortet är guldplätterat. HAH! Dem skulle bara veta vem dem har gett det till. Har ju ALDRIG stått på ett par skidor förr, och nu har jag GULDkort. Det kommer användas flitigt...Eller?
Jo det är klart det ska, ska ju lära mig åka nu.


Annars så är det fortfarande lugnt. Julstressen verkar inte existera här i norrland. Märkligt.

Igår var jag förresten på gymmet igen. Min sambo Prinsen, eller som vi kallar honom nu Charlie, övertalade mig att gå med till gymmet fast att jag egentligen inte alls var sugen. Och idag har jag ÅRETS träningsvärk. Mina axlar alltså, aouch!
Imorgon ska jag dit igen tänkte jag. Kommer bli en riktig biff tills jag kommer hem igen!


Ja, jag har gjort det igen. Det som en "riktig" bloggare hade lagt upp som typ 3 inlägg har jag slagit ihop till ett enda långt. Oerfaren bloggare eller en generös skribent som ger er allt på en gång, jag vet inte. Men sån är jag!
Kul att ni orkade läsa iaf :)




Älskar Brokens House rules i menyn! "Dans i pjäxor på borden är förbjuden ...om inte personalen dansar i pjäxor på borden."

På menyn finns också desserten "Japp - en helt vanlig" 15kr.






Trots en sen natt igår (var hemma typ 04.0...

img_0362 (MMS)

Trots en sen natt igår (var hemma typ 04.00) är jag pigg och fräsh och redan på plats i butiken. Tog en morgonpromenad och kom fram en halvtimme tidigare, så jag har redan  tjuvöppnat :) igår var det en tjej jag jobbar med som fyllde år så vi var på Bygget och firade henne. Idag ska vi hem till henne på lite tårtmys. Dessutom fick hon en kattunge i födelsedagspresent, så den ser jag fram emot att få mysa med! :D nej, nu ska jag hugga in på lite jellybeans i väntan på Emma och kunderna. Ha en fantastisk tredje advent fina ni!


Step

Oh my GOD!
Herrejösses vad otränad jag är. Ett konditionspass på step var nog precis det jag behövde. Trodde vid ett flertal tillfällen att jag var nära döden men slutligen kom jag in i den ökände "andra andningen" och kunde fullfölja passet.
Men sjutton gubbar va tufft det var. Och att ett par damer i högre medelåldern hakade på bättre än mig tycker jag inte alls är okej.
Kände att jag hade en egen liten Anna Anka som satt och skrek på min axel "Varför gör du såhär mot dig själv? Dem är äldre än du och klarar det här!"

Jaja, efteråt drog jag hem fort som attan och duschade av mig. Lagom tills att jag kom ut kom Prinsen hem. Vi hade planerat att åka till Madonna(? Kan det ha hetat så?) och äta pizza på deras premiäröppning. Sjukt mycket folk och vi fick vänta i över en timme innan vi hann beställa. Men vad gjorde väl det? Pizzan var så sinnessjukt jävla god! Lyssna på det här bara: Grillad kyckling filé, mozzarella och färsk koriander. Och nån krydda som jag inte kommer ihåg, kanske hicory? Ni vet den där som gör att det smakar lite rökt? Anyway, god som attan!

Som ni kanske märker är jag mer pepp nu. Tror det var stepen som gjorde det. Man får visst mer energi av att röra på sig, det var ingen myt. Imorn är det först jobb, sen gym och slutligen Oscar Linnros på Bygget, wiie! :D

Ledig

Ja, eller är jag verkligen det? Att skruva ihop en säng, skruva ner en annan, sätta upp lampor och gå ut med massa skräp i en lägenhet jag inte ens ska bo i, kallar inte jag för ledig iaf...
Skönt att det inte tog mer än 2,5 timme.

Men nu efteråt blev jag helt lam. Orkar bara inte göra mer nu.
Skulle ju egentligen hinna ner till affären, köpa mat, laga till maten, städa, diska och träna. Bara massa tråk.

Om två timmar börjar mitt träningspass. Så jag måste ändå iväg snart och boka in mig. Då kan jag väl kanske lika väl gå ner och hämta bilen och handla lite samtidigt. Eller så tar jag det efter träningen?


Puh, idag känner jag mig opepp...
Och jag vet exakt vad det beror på....... Oro och ångest är ingen bra grund för en ledig dag.

Jag saknar er!

Tisdag nu då. Ja nu är det faktiskt en vecka sedan äventyret tog fart i Uppsala. Det känns både som att det gått fort och långsamt. Fort för att det hänt så mycket hela tiden. Men långsamt för att jag inte känner så många här än. Men det blir nog bättre ju mer tiden går.

Imorgon är jag faktiskt ledig! Och då hade det varit ganska skönt att ha vännerna lite närmre så man kunde ta en varm choklad med massa grädde&marsmallows på Bageriet. MUMS!
Men jag ska faktiskt träffa upp Mickan för att snickra ihop ett par sängar till Blick-lägenheten ;D Haha, det är ju också ett sätt att umgås!

Sedan har jag faktiskt skaffat ett gymkort! Lika dyrt det som allt annat här uppe, men det är bara gilla läget. Så imorgon kanske jag skulle göra entre? Ska se om det finns några roliga pass att gå på. Har bokat tid på torsdag med instruktör så han kan lära mig alla maskiner. Är ju så länge sedan jag var på gym nu... Bättring Karlsson!
C-P eller ska jag kalla honom Prinsen? Han heter ju faktiskt Carl Philip? Ja, Prinsen är på gymmet just nu faktiskt. Tror att han har gett det godkänt, skönt det!

Annars ska jag nog bara fixa lite matlådor så jag har imorgon. Alltid skönt att slippa tänka på sånt! Och städa ska jag göra. Det är alldeles dammigt här, har varit det sedan alla möblerna flyttades in. Inte ok!

Och kanske baka lite Rocky Roads? Min kära Jonny hade skrivet upp receptet jag så länge letat efter. Och jävlar i mig vad gott det är! Läs receptet här.


Eh, nu firar vi min lediga dag med en låt. Petter - Satellites

Tänkte bara passa på att visa vår bostad. ...

img_0359 (MMS)

Tänkte bara passa på att visa vår bostad. Här bor vi med fina fjället bakom. Nu är snart säsongens första arbetspass avklarat. Det har varit väldigt kul, men inte vad jag är van vid direkt. Mycket lugnare! Men det blir nog bättre ju mer säsongen kommer igång. Gud, det handlar visst bara om jobb här i bloggen? Ja, men så ser mitt lov ut just nu. Snart ska jag se till att få lite mer vardag och rutin på livet :)


Trött, trött, trött!

Jösses, känns som jag inte har sovit ordentligt på typ 1 månad. Men det har jag nog inte? Jag har ju hela tiden haft så mycket att göra.
Lite ledigt hade nog varit på sin plats. Men nee, i sommar kanske ;)

Nu är butiken äntligen klar och imorgon är stora öppningsdagen. Ska bli spännande att se hur det kommer gå. Klart att det kommer gå bra. Men det är ju intressant att se hur många kunder vi kommer ha och vad dom är ute efter. Alltid lite olika när man kommer till nya platser.
Btw, kom just på att det här är den 5e butiken som jag jobbar i inom Telia. Örebro, Marieberg, Täby, Kista och Åre.
Ombyte förnöjer heter det visst. 


Tillbaka till tröttheten:
Det enda jag har kvar innan jag kan börja slappna av är ett kontrakt och ett schema. Skulle vara kul att veta lite sånna praktiska detaljer.



Idag är det ju som sagt söndag och vi har fortfarande ingen TV i lägenheten. Så här sitter vi i varsin fotölj C-P och jag. Han med iPhone och jag med iBook. Vi pratar inte med varann, vi är helt inne i tekniken. Sjukt? Haha.
Vi ska nog ta hit något sällskapsspel som vi kan roa oss med. Eller rent av börja prata med varann?

På torsdag kommer förresten Oscar Linnros hit. Sen har jag hört rykten om att Johnossi kommer i januari, WEEI!


Bild från i sommars på P&L, som jag ska på nästa år med, bara så ni vet!


Idag firar vi andra advent med en sightsee...

img_0355 (MMS)

Idag firar vi andra advent med en sightseeing. Har precis kommit ner från copperhill, jävlar i havet vilken utsikt dom har! Sjukt fint! Nu ska jag åka och ta en sjukt dyr fika/lunch . Sen är det finlir i butiken som gäller.  :)


Dag 2 i Åre.

Jepp, då börjar man landa lite. Eller?
Har knappt hunnit andas sen jag kom hit känns det som. En hel butik som ska inredas och roddas igång inför en säsong i kylan. En lägenhet som var halvtom när vi kom ska göras om och snyggas till så att det slutligen kan bli vårat tillfälliga hem.

Nu har iaf my room-mate C-P kommit upp och vi har kollat på pensionärsjävlar tillsammans. Nu har han gjort något som inte ens jag hunnit med sen jag kom, nämligen packat upp. Så det ska jag också ta och göra snart. Och diska....

Var förresten och handlade lite idag. Köpte följande:

-mjölk
-oboy
-spagetti
-mackaroner
-köttbullar
-te
-smör
-bröd
-ost

Total kostnad: 303 kr. HELT JÄVLA INSANE!
Att jag dessutom la ut 108 kr på en jävla falafelrulle är ännu mer insane. Och att en frukost med ostfralla och en kopp te gick på 60 fucking spänn. Jag kommer bli ruinerad!

Jaja, bara hoppas på att jag får en grym lön här uppe. (vilket jag förmodligen inte kan räkna med, hehe) men so what bara jag kan betala lägenheten och den inte så billiga maten så är jag nöjd ;)

Nej, dags att ta tag i kvällen. Packa upp och snygga till. Imorn bär det av till butiken klockan 10, sharp!

Idag har vi varit i butiken nästan hela da...

img_0342 (MMS)

Idag har vi varit i butiken nästan hela dagen. Alla leveranser har tagits emot och packats upp. Även i lägenheten har vi packat upp och släpat upp möbler. Ikea-lasset med alla möblerna till våran lägenhet kom. Imorgon är stora snickardagen. Bäst att gå och lägga sig, det blir en lång dag imorn!


Hej Sverige. Klockan är snart 3 på natten ...

img_0341 (MMS)

Hej Sverige. Klockan är snart 3 på natten och jag har precis anlänt till Åre. Ikväll är jag ensam i lyan och så även imorgon. Först på lördag kommer C-P upp. (Vi måste hitta på ett smeknamn till han btw, det här funkar inte). Anyway. Tänkte bara uppdatera er om att det är -26 grader (iskallt) ute. Lägenheten var över förväntan och jag tror jag kommer trivas bra. Här är mitt krypin. Stor säng, ingen i överslafen så jag har rummet själv. Röd fondvägg och en hel vägg av garderober. Tackar chefen för att jag som ensam tjej fick mest plats för kläder ;) nu ska jag borsta bort statoils mosbricka från tänderna och krypa in under täcket. Kl 10 ska jag vara i butiken, redo med täckbrallerna på! Godnatt :)


RSS 2.0